Nyheder

Spids Nøgenhat annoncerer nyt album

Foto: Magnus Cederlund
Skrevet af Signe Palsøe

Spids Nøgenhat har netop annonceret, at de til november udgiver opfølgeren til deres hidtil eneste studiealbum, En mærkelig kop te fra 2001.

Foto: Magnus Cederlund

Det har i de seneste år ikke skortet på bands, der lader sig inspirere af 60’erne og 70’ernes dansksprogede syrerockikoner som Røde Mor eller Furekaaben. Spids Nøgenhats oprindelige medlemmer, Henrik Klitstrøm, Morten Larsen og Uffe Lorenzen, har da også luftet psykedelisk materiale i et utal af konstellationer, siden de udgav det hidtil eneste studiealbum, En mærkelig kop te, i 2001. Selvom Spids Nøgenhat siden deres genopstandelse i 2008 har givet enkelte sjældne og voldsomt roste koncerter, er der dog indtil videre ikke kommet yderligere materiale fra syrerockerne end livealbummet De sidste her på jorden fra 2012.

Men det bliver der lavet om på nu. Spids Nøgenhat har netop annonceret, at de til oktober udsender album nr. to. Titlen bliver Kommer med fred, og pladen er ifølge bandet indspillet live i studiet på tre dage.

I forbindelse med udgivelsen af Kommer med fred giver bandet enkelte koncerter i november. Tænd fredspiben her:

1. november: Atlas, Aarhus
2. november: Studenterhuset, Aalborg
9. november: Pumpehuset, København

Om skribenten

Signe Palsøe

Biografi:Med Depeche Mode som barndomshjemmets lydtapet var der ikke langt til min første store kærlighed, der dukkede op, da jeg var 12. Pet Shop Boys blev voldspillet ved enhver given lejlighed og blev en øjenåbner for et større musikalsk univers. Dengang var det især mere sfæriske genrer som indie-/electronica, dreampop, støjrock og shoegazer, der fik spilletid og blev min indgangsvinkel til musikhistorien. I dag hører jeg det meste, selvom jeg nok aldrig kommer til at skrinlægge en yndlingsaversion mod punkens mest letbenede undergenrer og heller ikke lytter til ret meget metal. For øjeblikket er det især ambient, electronica og dubstep, der får spilletid, selvom også hiphop på det seneste er begyndt at fylde mere i pladesamlingen.

Skriv et svar