Nyheder

Goodiepal opfører milepæle fra karrieren over tre aftener

Skrevet af Signe Palsøe

Goodiepal støver sine musikalske højdepunkter af og præsenterer over tre juniaftener i Jazzhouse sine værker Havet og Narc Beacon samt en genopførsel af sin Roskilde-koncert fra 2000.

Man ved sjældent helt nøjagtigt, hvad man kan forvente sig af en koncert med Goodiepal. Ofte – som ved Pop Revo i 2011 – har hans optrædener i højere grad karakter af foredrag eller slet og ret fri leg. Hans evige kamp mod sin tidligere arbejdsplads DIEM og en række bizarre udgivelser indeholdende 500-kronesedler har i de senere år da også været med til at give ham et image som primært rebelsk excentriker frem for elektronisk musiker.

Det er synd, for Goodiepal har en række glimrende udgivelser i baggagen – og nu bliver de støvet af i livesammenhæng. Det kommer til at ske over tre på hinanden følgende juniaftener i Jazzhouse. Her vil Goodiepal præsentere hhv. sit synthdrevne newage-album Havet fra 1990, en genopførsel af sin koncert på Roskilde Festival fra år 2000 samt et sæt med musik fra Narc Beacon. Især sidstnævnte album anses for at være en milepæl inden for dansk elektronisk musik – og med opvarmningsseancer, der blandt andet involverer musik af de grænsesøgende danske musikere Carl Bergstrøm Nielsen og Else Marie Pade, er der da også rigget an til tre aftener med fokus på de danske koryfæer inden for genren.

Det koster blot 30 kr. pr. aften at deltage i arrangementerne. Se Jazzhouses mere detaljerede oversigt over aftenerne herunder.

17/06, kl. 20.30
“Havet”

Goodiepal er DJ AUDIO $VAR og opfører sit legendariske new age-album “Havet” fra 1990. Forvent drømmende synthmusik. Aftenen starter med 3 breve fra Else Marie Pade.

18/06, kl. 20.30
“Roskilde 2000-koncerten”

Goodiepal er DJ AUDIO $VAR og opfører en markant koncert fra Roskilde Festival år 2000. Dette var den sidste koncert, før Goodiepal trak sig tilbage i 3 år og blev Mainpal Inverted. Forvent masser af musik fra de nu sagnomspundne 7″‘er-serier Goodiebag og Demonbags fra V/Vm. Aftenen starter med: Det jyske båndværk invoknito.

19/06, kl. 20.30
“Narc Beacon-koncerten”

Goodiepal er DJ AUDIO $VAR og opfører ukendt koncert fra Chapel Hill 2002. Forvent masser af musik fra mesterværket “Narc Beacon” – kåret som en af dansk musikhistories vigtigste plader i Politikens Dansk Rockleksikon. Aftenen starter med: Et værk af Carl Bergstrøm Nielsen fra telefonernes verden.

Skriv et svar