Nyheder

Musik for Seks Elektriske Guitarer spiller på Jazzhouse

Rul dig en runde i den musikalske sandkasse, når Musik For Seks Elektriske Guitarer feat. Boredoms-guitaren Menuomi Senju spiller koncert på Jazzhouse fredag og leverer »kosmo-erotik for dobro og fuzz.«

På fredag kan du gennem et samarbejde mellem Jazz Club Loco og Jazzhouse opleve dobbeltkoncert med Boredoms-trommeslager Menuomi Senju, lydkunstneren Iku Sakan, Anders Lauge Meldgaard fra Yoyooyoy/Frisk Frugt og guitaristen Martin Vognsen. De mødes alle i en slagtøjstung og dansevenlig improvisation, og derefter vil Musik for Seks Elektriske Guitarer feat. Menuomi Senju på trommer spille »tranceinducerende fabelrock«.

Da Undertoners Signe Palsøe anmeldte Musik for seks elektriske guitarers selvbetiltlede album i 2012, var det til 5 U’er og følgende rosende beskrivelse: »En plade, der på en og samme tid smitter med sin legesyge spilleglæde og imponerer med sit overrumplende musikalske overskud.«

Den musikalske legeplads på Jazzhouse skydes i gang med koncert med Muneomi Senju, Anders Lauge Meldgaard, Iku Sakan og Martin Vognsen. De fire musikere fra Danmark og Japan har tidligere krydset veje på kryds og tværs, og nu trækkes trådene så sammen i en større striksag af »elektronisk minimalisme, kosmo-erotik for dobro og fuzz, værker med hjemmelavede instrumenter, slagtøjstung og dansevenlig improvisation«, som spillestedet Jazzhouse selv beskriver det. Med andre ord skal man forvente et frit flydende, organisk forløb, hvor der lægges til og tages fra undervejs i en fejring af »alt, der er godt.«

Herefter spiller Musik for Seks Elektriske Guitarer feat. Muneomi Senju ved en slags verdenspremiere. Guitarsekstetten er Anders Lauge Meldgaards seneste kreative udløb, der voksede ud af længere rejser i Afrika. I Mali og Burkina Faso lod Meldgaard sig efter sigende inspirere af den simplicitet, disciplin og stramt sammensnurrede lyd, han oplevede hos de lokale musikere og satte et eksperiment i gang, hvor han afprøver en tilsvarende tilgang på den elektriske guitar. Resultatet er minimalistiske kompositioner med udgangspunkt i gentagelser og mikroskopiske grooves, der bruges som afsæt for nær-psykedeliske improvisationer.

Gruppen debuterede på Copenhagen Jazz Festival og har siden optrådt i både Tyskland og verdensturneret i Japan.

Jazz Club Loco har siden 2001 arrangeret koncerter i krydsfeltet mellem jazz, improvisation og eksperimenterende musikformer. Jazzhouse lægger foråret igennem hus til en mængde Jazz Club Loco-arrangementer, hvor koncerten med Musik for seks elektriske guitarer er den tredje i rækken. Allerede tirsdag d. 28. maj er der mere Jazz Club Loco i Jazzhouse, hvor der bydes på dobbeltkoncert med danske Selvhenter og amerikanske Doctor Nerve.

Musik for Seks Elektriske Guitarer feat. Muneomi Senju (JP/DK) + more spiller på Jazzhouses Store Scene fredag d. 24. maj klokken 21.00, og billetterne koster 90,00 kroner. Køb billetter og læs mere her.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar