Plader

Penny Police: Sink or Sail EP

Skrevet af Simon Lundsgaard

Fra danske Penny Police kommer Sink or Sail, en yderst velklingende ep, der på smukkeste vis er præget af melankoli.

Det er ikke mere end to år siden, at vi første gang hørte fra Marie Fjeldsted, da hun under sit alias Penny Police udgav sin første ep, Thieves Like Us. Siden har hun præsenteret os for et velklingende debutalbum i fuld længde ved navn The Broken, the Beggar, the Thief, og nu er Penny Police så på banen med endnu en udgivelse: Sink or Sail, en ep bestående af seks rolige popsange.

The Broken, the Beggar, the Thief blev i høj grad ført an af autoharpe, der i denne omgang er blevet lagt på hylden til fordel for klaveret. Sammen med Fjeldsteds lyse vokal er klaveret hermed denne ep’s bærende element. Derudover består instrumenteringen af trommer og en komplimenterende trompet, der smukt sniger sig ind her og der. Man kunne frygte, at afskaffelsen af autoharpen, der netop tidligere var en solid gimmick i Fjeldsteds musikalske udtryk, ville gøre musikken kedsommelig og uinteressant, men det er bestemt ikke tilfældet. Sink or Sail er nemlig en behagelig, lille sag, der ubesværet lader sig afspille igen og igen.

Lyden af regnvejr indleder Sink or Sails første nummer, som er titelsangen. Et klangfuldt piano og flydende xylofoner danner et roligt crescendo, hvorefter de indledende ord synges: »Ships they sail / ships they sink«. En diskret melankoli præger denne smukke ballade og i det hele taget også resten af ep’en. Fjeldsteds stemme er skrøbelig, men besidder på samme tid en umådelig styrke, der på behagelig facon formår at guide sin lytter gennem de 17 minutter, som pladen varer.

Solid sangskrivning og gennemført produktion er de faktorer, der i høj grad gør Sink or Sail meget mere end ét lyt værd. Der er ikke ét dårligt nummer på skiven, som er allerbedst, når Fjeldsteds stemme i selskab med føromtalte klaver får lov at styre slagets gang. Det sker på “I Do Care” og “Too Full a Heart”, der begge er umådeligt smukke ballader.

Sink or Sail fortjener at blive hørt mere end én gang af mere end én person.

★★★★★☆

Skriv et svar