Koncerter

Primavera ’13: Poolside, 23.05.13, Ray-Ban, Barcelona

Foto: Dustin Beatty
Skrevet af Daniel Niebuhr

Igen i år er Undertoner på festivalen Primavera Sound i Barcelona, hvorfra du kan læse liveanmeldelser de kommende dage. Det hele blev skudt i gang af dansk/amerikanske Poolside med popmusik, der hurtigt skabte sommerstemning blandt det festglade publikum.

Foto: Dustin Beatty

»I må undskylde, hvis vi lyder dårlige i dag, men det er trommeslagerens skyld.« Således lød ordene fra Poolsides danske frontfigur Filip Nikolic umiddelbart før den dansk/amerikanske duo skød Primavera Sound 2013 i gang på den Ray-Ban-sponsorerede scene – men heldigvis skulle dårlig lyd ikke blive et problem denne aften.

Et publikumsfremmøde på et par hundrede – primært spaniere – kunne indledningsvis se Nikolic og Jeffrey Paradise samt to ekstra mand på henholdsvis trommer og yderligere elektroniske apparater lægge ud med det første af mange numre fra sidste års anmelderroste debutplade Pacific Standard Time. Og efter en svingende start, med enkelte udfald i sammenspillet, gav Poolside den afslappede sommerstemning, der prægede Barcelonas kystområde i dagens anledning, et mere end perfekt soundtrack med gennembrudshittet ”Slow Down”.

Herefter det var nødvendigt at skrue en anelse op for tempoet, således at koncerten ikke skulle drukne i ’tilbagelænethed’. Det blev gjort med først ”Can’t Get You Off My Mind”, og man begyndte så småt at mærke indflydelsen fra Nikolic’ tid i Junior Senior, hvor han var bassist på turnébasis. Med den dansable popmusik som primus motor satte Poolside publikum, der nu var oppe på mere end et halvt tusinde, i bevægelse, og de tidlige aftentimers overraskende velfungerende lydbillede på Ray-Ban-scenen var som skabt til placeringen i hvis ikke pool-, så strandkanten.

Efter 37 minutter annoncerede Nikolic så, at vi var nået til aftenens sidste nummer, der kom i form af debutpladens ligeledes afsluttende ”Take Me Home”. Og hvis jeg ikke før lænede mig op ad trapperne, der udgjorde sceneområdets endevæg, så gjorde jeg det i hvert fald nu – mens størstedelen af publikum holdt lidt af en fest i den anden ende. For selvom skyerne gjorde sit for at blokere for sol og sommer, fik de alligevel kamp til stregen fra et veloplagt orkester, der med en vellykket omgang popmusik kunne skyde dette års Primavera Sound i gang. »Go get a drink,« sluttede Poolsides frontfigur, og det gjorde vi så.

★★★★½☆

Skriv et svar