Koncerter

Primavera ’13: The Jesus and Mary Chain, 24.05.13, Heineken, Barcelona

Skrevet af Daniel Niebuhr

Selvom skotske The Jesus and Mary Chain havde fornøjelsen af at spille foran et stort fremmøde på festivalens hovedscene, var lyden stort set det eneste, der fungerede, og koncerten var præget af manglende engagement fra band såvel som fra publikum.

De var booket som et af de helt store hovednavne, hvilket det store publikumsfremmøde da også vidnede om. Men ikke førend vi var nået hen til den sidste fjerdedel af aftenens optræden, lykkedes det for det skotske støjrockband The Jesus and Mary Chain at forene dem selv og publikum for at skabe en slagkraftig og interessant koncertoplevelse.

Bandet fik dog heller ikke megen hjælp fra de mange fremmødte, der var som forstenede og kun fulgte op med spredte bifald efter numre som ”Head On”, ”Sidewalking” og ”Happy When It Rains” – alle fra hver deres 80’er-udgivelse – og generelt lod det ikke til, at der var en udbredt stemning for at gøre denne koncert til en succes.

Midt i det hele stod brødrene Jim og William Reid så alligevel og gjorde forsøget, men hitpotentialet i aftenens udvalg af sange og 80’ernes negative tradition med voldelige optøjer i forbindelse med bandets koncerter kunne ikke synes længere væk denne aften i Barcelona.

Misforstå mig ikke: Der var bestemt intet galt med musikken (bortset fra et lidt lavt lydniveau), men for The Jesus and Mary Chains vedkommende lod det til bare at være endnu en dag på kontoret, lysten til at optræde virkede fraværende, det samme kunne i høj grad siges om publikumskontakten, og den forståelige ikke-eksisterende respons fra den anden side af scenekanten gjorde kun situationen værre.

Først da vi fik serveret ”Reverence” og umiddelbart bagefter ”Just Like Honey”, kom der liv i band såvel som menneskemængde, og sidstnævnte fik trods alt bevist, at der ikke var stendødt ved kysten. Det var dog ikke nok til at redde koncerten fra at falde fuldstændig igennem, heller ikke selvom skotterne på dagen leverede både en lydmæssigt hæderlig præstation samt en sætliste med potentielt velfungerende numre.

Jeg var langt fra underholdt i selskab med The Jesus and Mary Chain, og havde koncerten med de skotske alt-rockere været mødt med store forventninger fra min side, før jeg drog mod Barcelona, havde jeg nok stået tilbage med en følelse af at være blevet snydt – heldigvis skulle aftenen vise sig at byde på et langt højere underholdningsniveau kort tid efter.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar