Konkurrencer

Vind dreampop fra Dråpe

Skrevet af Redaktionen

Elsker du Norge, shoegazer og sommersløvsind? Så er det om at quizze med nu.

Brug for lidt instant sommerstemning at sætte på anlægget, både når solen skinner og er gået i hi? Så er det om at få krydset det rigtige svar af nederst på siden. Undertoner har nemlig fået fingre i en stor dynge tæerbeskuende dreampop. De glade leverandører er det norske, Roskilde-aktuelle shoegazerband Dråpe som stiller tre eksemplarer af debutpladen Carnicular Days (2013) og tre eksemplarer af vinyl-singlen Blue Skies på højkant til tre heldige vindere.

Dråpe gjorde den første debut i efteråret med en selvbetitlet ep, som Undertoners anmelder kaldte for en opvisning i »den massive mur af musik, der er shoegazer-genrens mest traditionelle fundament.« Han ønskede dog samtidig, at Dråpe ville lade mere lys og luft trænge ind i deres tætte univers, og nummeret “Memories” øverst på denne side viser, at bandet også har bevæget sig denne vej på det nys udkomne debutalbum Carnicular Days.

Den nye plade fik tre U’er med på vejen af Undertoners anmelder for et genrebevidst album, der vækker klare associationer: »Har man lyttet blot en smule til legendariske navne som My Bloody Valentine, Slowdive og Lush – ej at forglemme de tidligste Mew-udgivelser – vil man efter få sekunder opsnappe, hvor Dråpe har fundet deres inspiration. Fra start til slut er der nemlig lettere androgyn, drømmende vokal pakket ind i sfæriske guitarflader for alle pengene.«

Og nu til spørgsmålet der fører dig til stævnemøde med Fortuna. Husk at svare senest den 10. juni.

Vinderne er fundet.

Skriv et svar