Nyheder

Juni-koncerter II: Spejd, gode ven, og du vil finde friske støjkollager på gafler i Kødbyen

Vi nærmer os hastigt starten på årets Roskilde Festival, men inden da er der flere koncerter at varme op på. Læs vores koncertanbefalinger til anden del af måneden.

Goodiepal, Goodiepal, Goodiepal. Den færøsk-danske elektroniske musiker m.m. indleder junis tredje uge med retrospektive opførelser hver aften tre dage i træk. Mandag den 17. juni opfører Goodiepal new age-værket Havet fra 1990, dagen efter gælder det en genopførsel af en Goodiepal-koncert fra Roskilde Festival i 2000, og sidste aften er helliget en milepæl inden for dansk elektronisk musik, nemlig Narc Beacon. Stedet er alle dagene Copenhagen Jazzhouse, og prisen pr. aften er sølle 30 kroner.

Også Radar i Aarhus har et markant navn inden for elektronisk musik på plakaten – dog en mere dansabel variant. Lørdag den 22. juni har spillestedet i samarbejde med bloggen Regnsky arrangeret en koncert med Machinedrum. Manden bag, Travis Stewart, blander genrer som hiphop, r’n’b, future garage, jungle, jazz og house i sine roste udgivelser og er efter sigende forhippet på at få folk til at danse til sine liveshows.

Jan Sneum, vært på P6 Beat-programmet Sneums Garage, vil næppe være at finde blandt publikum. Det kan til gengæld være, han dukker op på Bremen Teater den 24. juni, for der kan man opleve endnu et af de navne, Sneum ser »som en reaktion mod den elektroniske musik, der er skabt af maskinen,« som han udtalte til MetroXpress tidligere på året. Er du også hoppet med på folk-bølgen kan Twin Forks, der spiller folkrock i stil med Mumford & Sons og Lumineers, anbefales.

Hvis du finder teatersæder og harmonisk folk en tand for mageligt, kan du i stedet tage på Loppen tirsdag den 25. juni og høre den småtossede singer-songwriter Scout Niblett. Når hun går op på en scene med sin distortede guitar og udkrænger sin sårbarhed og vrede bliver det i hvert fald ikke ordet kedeligt, som skal sammenfatte oplevelsen.

Randy Randall fra No Age i gang med at mumificere sig selv.

Samme aften kan du også vælge at tage på Beta, hvor Alberta Cross kommer på visit. Vi anmeldte bandets debut her på siden for tre år siden og kvitterede med fem U’er for »et velproduceret, velspillet og vellydende album« og sammenlignede dem med bl.a. My Morning Jacket. Det svensk-engelske rockband har siden udgivet et enkelt album, forrige års Songs of Patience.

Vi er nu så langt henne i juni, at en del så småt er ved at finde telt og sovepose frem, der skal gøre det ud for et hjem og en seng på en dyrskueplads i Roskilde, men Smash!Bang!Pow! byder også på en dobbeltkoncert med to solide navne den 27. juni på Bakken i Kødbyen. Støjpop-duoen No Age har for nylig annonceret, at et nyt album er på vej. Det forrige, Everything in Between, som vi gav fem U’er, viste ifølge anmelder Jesper G. Kaufholz, at No Age »forstår at få indierock, hardcore-punk, støjkollager, følsomhed og livsglæde til at gå op i en højere enhed. Der er tilstrækkeligt med variation til, at det aldrig bliver kedeligt, men samtidig undgår duoen, at deres stil flagrer.« The Fresh & Onlys har et mere stilrent udtryk. Frontmand Tim Cohen skriver sørgmodige tekster – f.eks. om drømmepiger, man aldrig kan få – men tilsætter dem melodier så opløftende og guitarriffs så blændende, at californierne er det perfekte soundtrack til denne årstid.

Du kan som altid se flere koncerter i Undertoners koncertkalender.