Nyheder

Spillemændene slipper ny single

Spillemændene udgiver deres debutalbum d. 30. september i år. I den anledning har de netop offentliggjort pladens førstesingle “Bah Buh”, som du kan både høre og se her.

De seks københavnske gutter og godtfolk i Spillemændene har i dag offentliggjort deres første single fra det kommende debutalbum, der får navnet Nationalsange og udkommer på Playground d. 30. september 2013. Nummeret hedder ”Bah Buh” og bliver akkompagneret af en dragende og passende småuhyggelig sort/hvid video, som Nicoline Skotte har stået for.

Her på siden tog vi godt imod Spillemændenes første ep Spillemandsbogen (2012), som Jens Blendstrup i sin anmeldelse af skiven kaldte både ”superinteressant” og ”uforudsigelig” og gav 5 U’er med på vejen. Var man enig med Undertoner i den udlægning, varsler den nye single godt nyt. Her kan man nemlig svælge i forsanger Nicolai Elsbergs imponerende dybe, messende vokal, mens man forsøger at få hold på den satirisk bidende tekst om vores samfund og tid, hvor ”folk snakker vor’s smukke sprog tvungent” og ”dine indre organer bliver fragtet frem og tilbage i brandbiler”. Tilmed tilsat lidt pænt pigekor til støtte på vers og omkvæd. Værs’go, Hr. og Fru Danmark!

 

Om skribenten

Anne Nørkjær Bang

Biografi:

Måske var det, da jeg som barn sad på gulvet og legede med dukker, mens Bob Dylan brægede "Mr. Tambourine Man" i baggrunden fra pladespilleren. Eller måske var det senere, da jeg gav den hele armen "på engelsk" som Eliza fra musicalen My Fair Lady i børnehavens sandkasse. Et eller andet sted i mine ganske unge år har musikken i hvert fald bidt sig fast - og den kom for at blive. Jeg har selv sunget i mange år, bl.a. i DR's Pigekor, og pillet lidt ved både klaver og guitar, men har nu lagt den praktiske del af musikken lidt på hylden til fordel for et liv som journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Fem favoritalbums:
Bob Dylan: Blonde on Blonde
Death Cab for Cutie: Plans
The Shins: Wincing The Night Away
The National: Boxer
C.V. Jørgensen: Sjælland

Skriv et svar