Koncerter

Roskilde Festival 2013: Dråpe, 01.07.13, Pavilion Junior

Foto: Lars Kristian Boquist

Den norske støjpopkvintet startede godt og sluttede endnu bedre af. Desværre var numrene midt imellem ikke nær så appellerende, og det var, som om Dråpe aldrig rigtig kom i gang med koncerten. I hvert fald ikke, før det var for sent.

Foto: Lars Kristian Boquist


Norske Dråpe skulle forsøde festivalgængernes blæste tilværelse med drømmende shoegaze fra fjeldene. Det gjorde kvintetten til dels, men det blev desværre lidt ensformigt.

De startede ellers med et afdæmpet rabalder. Langsomt opbygget og med guitar- og synth-fiksfakserier hvirlende omkring frontkvinden Hanne Olsen Solem kom de fire drenge og hende godt fra land. Men det var, som om de aldrig rigtig kom videre. For selv om der var nok så meget støj, der bar sangene af sted, fik vi desværre kun én egentlig udladning af de larmende guitarer og dundrende trommer. Og det var til sidst.

Der var mødt et talstærkt norsk publikum, og de nød tilsyneladende de 45 minutter i fulde drag. Det samme gjorde bandet, hvor smilene ikke kunne tørres af ansigterne. Men der var nu lidt langt mellem de virkelig gode momenter. Der var mange gode intentioner, når fx Solem og en af hendes kumpaner sang en smuk duet hen over støjen. Men de sang i stort set samme toneleje, så det tilføjede ikke det helt store.

Da der blev annonceret, at der skulle spilles et dansenummer, blev det mere et dase-nummer, og et norsk forelsket par tog da også chancen for at nyde en lille kinddans. Hverken de eller bandet kom ud over stepperne. Andre folk svajede da lidt, men det blev aldrig mere end et steady beat og en lille støjsky.

Det bedste nummer var det sidste, og her viste Dråpe, hvor skabet skulle stå i shoegazer-verdenen. Med en umiskendelig Sonic Youth-lyd gav bandet den alt, hvad den kunne trække, med guitarlarm og energiske riv i instrumenterne, hvilket fik den lille scene til at genlyde af taktfaste klap. Og her var det ikke bare det norske publikum, der var med.

Desværre var det lidt for sent at rette det hele op, selv om det var der, det begyndte at blive rigtig spændende.

★★★☆☆☆

Skriv et svar