Koncerter

Roskilde Festival 2013: Elliphant, 03.07.13, Apollo Countdown

Skrevet af Jonathan Heldorf

Performance-mæssigt manglede der ikke noget i de tre kvarter, hvor Ellinor med dj kastede håndtegn ud og fik flere par boksershorts og andre souvenirs retur. Elliphants eufori var uimodståelig, og attituden var ikke til at skyde igennem med en elefantbøsse.

Når man ser pressefotos af den lille svenske pige Elliphant, er elefanten nok det sidste dyr, man kommer til at tænke på. Indhold og udseende skal man dog ikke forveksle, når det kommer til Ellinor Olovsdotter, der trods sit spinkle ydre har en tonstung personlighed. Det beviste hun onsdag aften på Apollo Countdown, hvor flere tusinde var mødt op for at se det caribisk-inspirerede raggadyr.

Iklædt leopard-tights og en ærmeløs hoodie fik hun i løbet af ganske få øjeblikke alle fremmødte til at bounce. Ikke blot de forreste fans, men også charterturisterne, der lige skulle krydse attraktionen af listen.

Performance-mæssigt manglede der ikke noget i de tre kvarter, hvor Ellinor med dj kastede håndtegn ud og fik flere par boksershorts og andre souvenirs retur.  Elliphants eufori var uimodståelig, og attituden var ikke til at skyde igennem med en elefantbøsse. Sammenligningen med M.I.A. er lige til højrebenet.

Ligesom med den engelsk/srilankanske verdensstjerne er man komplet overbevist om, at hun er den ægte vare; man er overbevist om, at hun mener det, når hun skriger den ellers lidt kitschede erklæring at »music is life«.

Men det holder, og det er sådan set også denne attitude, der holder jeepen kørende. Elliphants blanding af hiphop, reggae og dancehall er nemlig ikke synderlig interessant, hvis man amputerer musikken fra personen bag. De simple rytmer er virkningsfulde i små doser, men det er ikke videre opfindsomt eller interessant i længden.

Til et set-up som gårsdagens er det dog fuldstændig ligegyldigt. Faktisk så det ud, som om det for de flestes vedkommende var ret perfekt at kunne slå reptilhjernen til i 45 minutters tid, mens Elliphant hoppede rundt og rystede med rumpen.

★★★★☆☆

Skriv et svar