Koncerter

Roskilde Festival 2013: King Tuff, 05.07.13, Pavilion

Forhåbentlig bliver fremmødet en kende større, når King Tuff søndag lokker med californisk surfpunk og lo-fi.

Solen var gået ned klokken 00.00 på Pavilion, men det forhindrede ikke amerikanske King Tuff i at levere et lille og ret stærkt solskinsbrag, der fik folk til at smile og kridte danseskoene.

Solen var gået ned klokken 00.00 på Pavilion, men det forhindrede ikke amerikanske King Tuff i aflevere et lille og ret stærkt solskinsbrag, der fik folk til at smile og kridte danseskoene.

Fremmødt i nogle af de flotteste denim- og bandana-dragter på Roskilde Festivl lignede de tre halvvoksne mænd egentlig mest nogle hillbillies, der skulle spille noget dødlækkert twang. Det blev vi heldigvis snydt for og i stedet fik vi en lille time med noget af det bedste garagerock, man har kunnet støve op på smatten i år.

Med guitaren i front hamrede de tre taknemmelige fyre den ene smukke smadrede sang af efter den anden. Det var skramlet og barberet ned til overskæg og gode hooks. Bedst var det, når de spillede deres allermest solbeskinnede janglepop, hvor guitaren ringede derudaf. Godt støttet af bragende bas og de buldrende trommer var det helt klart guitaren og Kyle Thomas’ rustne, men dog klare stemme, der bar sættet frem.

Selvom sangene var bedst, når de lød som noget, der var en del af 80’ernes Paisley Underground-scene, kunne Kyle Thomas ikke slippe af sted fra sin dunkle fortid i stonerrock-bandet Witch. Det gjorde heller ikke en skid, for det var virkelig godt, og med den varme fuzzguitar fik melodierne mere tyngde og mindre faldefærdighed over sig. Og det var egentlig ganske passende – tidspunktet taget i betragtning.

Det var et fesstemt og alkoholdblæst publikum, der var mødt op denne smukke aften. Og selvom det var både koldt og hovedprogrammets anden dag, gav de bandet noget at spille for. Og det gjorde de så med store smil, Rihanna-solbriller og tilbagelænet attitude, der dårligt ses på denne side af Californien. Med det lille solbeskinnede hit “Bad Thing” sendte de publikum hjem i seng eller til fest ved et stort lydanlæg. Et lydanlæg, der forhåbentlig bare spillede skramlet solskinsrock.

★★★★★☆

Skriv et svar