Koncerter

Roskilde Festival 2013: Metz, 05.07.13, Pavilion

Canadiske Metz blæste publikum bagover med deres ruskende støj, da de torsdag spillede på Pavilion.


Det var ikke til at få et ben til jorden under koncerten med Metz. Hvis det ikke havde været, fordi det hårdtslående band fra Toronto i Canada huggede bremsen i mellem sangene, havde det været svært ikke at blive køresyg.

Der var nemlig fuld knald på, da det tre mand store rockorkester blæste det lille, men begejstrede publikum omkuld med deres absurde støjinfernoer på Roskilde Festivals mindste scene. Med bas, trommer, guitar og en skrigende vokal i front er alt unødvendigt lir skåret væk, og musikken er rå som beton, når de vrider sig selv og deres instrumenter til det yderste.

Det gjorde de i høj grad på Pavilion, hvor publikum i starten havde svært ved at finde melodien i al larmen. Men hvis man lytter ordentligt efter, ligger der faktisk ganske fine melodier og gemmer sig under de distortede instrumenter. Da canadierne spillede “Wasted” fra deres eneste album til dato blev moshpitten større, og herfra så hverken pubnlikum eller band sig tilbage.

Med fræsende guitarer, tordende trommer og brasende bas gav bandet den alt, hvad den kunne trække. Med deres lynhurtige angreb på trommehinderne hakkede de sig igennem et 45 minutter langt sæt, hvor der kun var tid til at trække vejret, når bandet skulle spille en ny sang. Rart for både dem og os, kunne man forestille sig. For de korte og aggresive punksange blev udført med et ekstremt højt energiniveau, og sveden haglede af dem.

Hen mod slutningen var det næsten ved at blive for meget af det gode, fordi det var så intenst, hårdt og højt. Men bandet så ud til at nyde det i fulde, og det var svært ikke glemme alt om ørepropperne og lade sig blive overfaldet af støjen. Det ringede for ørerne, da man gik fra Pavilion klokken 18.45, og det kommer det nok til at gøre en tid endnu.

★★★★½☆

Skriv et svar