Nyheder

Adam Cohen, Folkeklubben og co. klar til start i Tønder

Skrevet af Camilla Grausen

Nu starter årets Tønder Festival, der byder på mange afarter af folk-musik. Blandt andre Adam Cohen, Folkeklubben og The Avett Brothers er klar til fire dages festival, hvor også Undertoner med.

I dag starter folk-festivalen tæt på den tyske grænse, Tønder Festival. Festivalen løber af stablen fra den 22.-25. august, og Undertoner er med. Festivalen byder traditionen tro på en masse folk, country og roots-musik, men kommer også lidt mere ud i krogene af genrerne.

Adam Cohen, søn af en vis Leonard Cohen, har for eksempel tidligere lavet musik inden for poppet rock, men gør sig også i mere traditionel singer/songwriter, der er lidt mere lænet op ad den fædrende arv. Om Adam Cohens album fra 2011, Like a Man, skrev Undertoners Steen Michelsen: »Sangskrivningen er gennemført, og jeg kan ikke finde et nummer på pladen, som ikke er værd at lytte til.« Adam Cohen kan opleves i festivalens Telt 1 søndag.

Også danske Folkeklubben er klar til at gå på scenen på Tønder Festival, hvor de optræder både fredag og lørdag. Bandet udgav i foråret deres dansksprogede debutalbum Nye tider til generel begejstring fra anmeldere og bandets efterhånden betragtelige gruppe af dedikerede fans. Og det er da også svært ikke at trække på smilebåndet over teksten til et nummer som “For pengene”.

Hovednavnet på årets Tønder Festival er irske Sinéad O’Connor, der jo er gjort udødelig i popmusikken på grund af en bestemt tåre. Også det såkaldte new roots-band The Avett Brothers står højt på plakaten. Det amerikanske band gæstede også festivalen for to år siden til deres første optræden i Danmark. Her gav de en særdeles veloplagt koncert, som Undertoners Søren Jensen Lund gav topkarakter. Nu er The Avett Brothers på vej med et nyt album og vender tilbage til Tønder Festival lørdag aften på festivalens Open Air-scene.

Blandt de øvrige navne på festivalen er Hudson Taylor, der tidligere har varmet op på Jake Buggs tour, danske The White Album, jazzede numre med retro-følelse fra de amerikanske sydstater med Pokey LaFarge og vild irsk-inspireret punk med Flogging Molly.

Ligesom under Tønder Festival 2011 har Undertoner en udsendt medarbejder klar i Tønder, og tirsdag efter festivalen kan du her på Undertoner læse anmeldelser af en håndfuld veludvalgte koncerter fra festivalen.

Skriv et svar