Nyheder

LAK Festival åbner portene for anden gang

Skrevet af Troels Sørensen

LAK Festival i København åbner for andet år i træk op for en festival med udforskning og fordybelsen i lydkunsten. På programmet findes lydkunstnere fra hele Norden.

Hvis man er til eksperimenterende avantgardistisk lydkunst, så er den københavnske LAK Festival noget, man bør overveje at besøge.

For anden gang åbner den lille alternative festival op for et drømmende og dybt lydunivers med repræsentanter fra hele Norden. LAK Festivals vision er igen i år udforskning. Dét at gå på opdagelse i nye former og måder at lytte til verden på.

Som noget nyt i år kan festivalsgæsten selv blive en del af eksperimenterne ved at deltage i festivalens otte forskellige workshops med diverse lydkunstnere. Man kan blandt andet skabe interventioner, lydskulpturer og bygge sit eget instrument.

Udover diverse workshops præsenterer LAK også et udbud af eksperimenterende lydperformances fra blandt andre danske Christian Skjødt, den legesyge Valby Vokalgruppe fra det alternative pladeselskab Eget Værelse. Den dansk-polske lydkunstner Konrad Korabiewski, som for fem år siden florerede på diverse internationale musikblogs, kigger også forbi. Samme år udgav Korbiewski sit debutalbum, Stateless (2008), som vi her på Undertoner gav fire U’er.

Af udenlandske navne kan nævnes: Tomunttuntu (FIN), Kyrkan (SE), Synjuntan (SE) og Origami Boe (NO). Hele line-up’en kan ses på LAK’s hjemmeside.

LAK Festival finder sted fra den 26. til 29. september i Sadolins gamle lakfabrik på Prags Boulevard 43 på Amager.

Skriv et svar