Nyheder

Stream Okkervil Rivers kommende album

Skrevet af Alex Nørregaard

Amerikanske Okkervil River er på trapperne med albummet The Silver Gymnasium, som for tiden kan streames via NPR. Ved siden af musikken kan man desuden fornøje sig med et tilhørende The Silver Gymnasium-spil samt et interaktivt kort.

Det amerikanske indierock-band Okkervil River er så småt ved at være klar med opfølgeren til deres seneste album I Am Very Far, som her på siden høstede hele 5 U’er. Deres syvende fuldlængdealbum, The Silver Gymnasium, udkommer 3 september via ATO Records, og det er nu muligt at streame albummet via NPR.

The Silver Gymnasium er en salgs tilbagevenden og lydside til frontmanden Will Sheffs barn- og ungdom i byen Meriden i 1980’erne. Dette har også smittet af på albummets lydunivers, dog uden at fjerne fokus fra Okkervil Rivers folkede indierock.

Skulle man få lyst til at dykke yderligere ned i The Silver Gymnasium, kan man enten prøve det tilhørende spil eller udforske det tilhørende interaktive kort over byen Meriden, hvor Will Sheff fortæller historier. Vellydende tidsfordriv.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar

boeger