Nyheder

September-koncerter II: Krokodiller i høje hæle spiller hit på hit til bryllupsfest

Built to Spill bevæger sig altid synkront.

Se Undertoners med omhu udvalgte koncertanbefalinger for anden halvdel af september.

Første anbefalelsesværdige koncert i septembers anden halvdel foregår i Københavns Nordvestkvarter. På spillestedet Mayhem kan du tirsdag den 17. september blive bevæget af meditative droner fra støvede ørkenlandskaber, når psych/drone-bandet Date Palms kommer på besøg med det nyligt udgivne og roste album Dusted Sessions. En billetpris på skaldede 40 kroner er rørende billigt.

Flux Festival er en ny aarhusiansk festival, som slår dørene op for første gang torsdag den 19. september og lukker dem igen to dage senere. Arrangørerne bag har stablet festivalen på benene, fordi danske undergrundsbands ikke bliver booket (så tit) i den jyske hovedstad. På Flux kan aarhusianerne derfor bl.a. opleve Synd og Skam, Lust for Youth, Snaredrum, Papir og De Høje Hæle.

Ideen med at spille hele plader fra start til slut har Wedding Present taget til sig. De sidste to gange, bandet besøgte Danmark, var det henholdsvis 80’er-klassikeren Bizarro og den Steve Albini-producerede Seamonster, der fyldte sætlisten. Nu er turen kommet til The Hitparade 1 og 2, som er to opsamlinger med de 12 singler, det tempofyldte indierockband udgav med et månedligt interval i 1992. Hver single består af en original indspilning på a-siden og på b-siden et covernummer, så fredag den 20. september på Loppen kan du høre Wedding Present fortolke numre af blandt andre David Bowie, Elton John, The Go-Betweens og Isaac Hayes.

Built to Spill bevæger sig altid synkront.

Støjpopbandet Crocodiles fra Californien er højaktuelle med sit fjerde album, når de gæster Radar i Aarhus søndag den 22. og Stengade mandag den 23. september. Albummet, Crimes of Passion, er produceret af en mand, der deler samme begejstring for Jesus & Mary Chain som bandet selv. Det er nemlig Sune Wagner, og hans fingeraftryk kan man godt høre på førstesinglen “Cockroach”

Willis Earl Beal kan godt lide Tom Waits. Så meget, at han ønsker at blive det afroafrikanske svar på manden med den rustne stemme. Sammenligningen er ikke helt i skoven. Hans soulede, men uskolede vokal kan til tider – og præcis som forbilledet – virke temmelig excentrisk. Hør ham i Lille Vega i København torsdag den 26. september.

Samme dag er i øvrigt førstedagen for LAK Festival, der for andet år i træk præsenterer lydkunst med en række nordiske musikere og kunstnere. Blandt andre Christian Skjødt, Valby Vokalgruppe og Band Ane.

For fem år siden spillede Built to Spill sin vægtigste plade, Perfect from Now On, i sin helhed på Loppen og Voxhall. Undertoner havde en anmelder tilstede på hvert spillested, og de chattede efterfølgende om deres oplevelse: »Det er virkelig bare et sejt band. Jeg ville nok bare hellere have haft en pærevælling af ting fra deres bagkatalog,« mente Søren Jakobsen. »Efter denne oplevelse er jeg i hvert fald stensikkert på pletten, når Built to Spill lægger vejen forbi igen,« konstaterede Lasse Bertelsen. Søndag den 29. september er Built to Spill klar på scenen i Pumpehuset. Seneste album er fire år gammelt, så mon ikke der bliver plukket fra det stærke bagkatalog.

Som altid er der flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar