Nyheder

Nyt koncertkollektiv arrangerer cratedigging og dj-sets med det glemte og underkendte

Skrevet af Alex Nørregaard

Det nye københavnske koncertkollektiv KILE forsøger gennem crowdfunding at stable et cratedigging-arragement på benene. Målet er en aften i selskab med bl.a. Andy Votel og Den Sorte Skole samt glemt og underkendt musik.

Kile_Flyer

Det nye københavnske koncertkollektiv KILE kæmper i disse dage at få stablet et særligt cratedigging-arrangement på benene. Det er meningen, at arrangementet skal løbe af stablen 7. december på PB43, men det kræver en tilstrækkelig opbakning fra cratedigging-entusiaster med lyst til at deltage i arrangementet.

KILE, der fokuserer på eksperimentel og elektronisk musik, er et non-profit-kollektiv og forsøger derfor at finansiere arrangementet gennem crowdfunding. Det er således op til interesserede deltagere, om arrangementet realiseres.

Arrangementet, der er KILE’s første, er dedikeret til musikalsk arkæologi og cratedigging. Kollektivet lover således at præsentere spændende musik i form af gamle og glemte, ukendte og underkendte plader og artister. Stifteren af pladeselskabet Finders Keepers, englænderen Andy Votel, er inviteret til at fortælle om fænomenet i samspil med Simon Dokkedal og Martin Højland fra dj-duoen Den Sorte Skole. Finders Keepers’ speciale er at kaste lys over toner og artister, der af forskellige årsager har befundet sig i skyggen, og således skulle der være mulighed for at få en introduktion til blandt andet iransk funk, thailandsk surfrock, ungarsk progrock og tjekkoslovakisk horrorfilmmusik.

Den Sorte Skole står for opvarmningen, hvorefter Finders Keepers-artisten Jane Weaver præsenterer psychfolk fra hendes seneste album. Herefter slutter Andy Votel aftenen af med et totimers dj-set – muligvis i stil med dette.

Der er deadline for billetsalg tirsdag den 29. oktober, og i skrivende stund er der fortsat omkring 90 billetter tilbage. Billetter til arrangementet koster 100 kr. og kan købes her. Da der som nævnt er tale om crowdfunding, vil bidragsydere få pengene returneret, såfremt arrangementet ikke kan realiseres.

Yderligere information omkring KILE-arrangementet og billetkøb kan findes her.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar