Nyheder

Labelday i weekenden: Undergrunden frem i forgrunden med nyt initiativ

Skrevet af Alex Nørregaard

De uafhængige pladebutikker har den såkaldte Record Store Day, og nu gør en række uafhængige pladeselskaber dem kunsten efter med en fejring af undergrunden og den uafhængige musikscene.

De uafhængige pladebutikker har den såkaldte Record Store Day, og nu gør en række uafhængige pladeselskaber dem kunsten efter. Initiativet hedder på godt dansk Labelday og er en fejring af undergrunden og den uafhængige musikscene.

Labelday byder på fri entré hele vejen og er struktureret som en tretrinsraket. Arrangementet er allerede i fuld gang og bød på den første omgang warm-up i slutningen af september. Her kunne man i Støberiets café møde vinylpladeselskabet Subsuburban og overvære en koncert med bulgarske Mental Architects, der er signet på ovennævnte label.

Næste trin i raketten skydes af sted allerede nu på torsdag den 3. oktober kl. 18 på Blågårdens Bibliotek. Her kan den musikinteresserede i første omgang høre historien om det navnkundige københavnerlabel Crunchy Frog, hvilket følges op af en filmfremvisning.

Der er dermed stadigvæk mulighed for at varme op til hovedeventet, der løber af stablen på lørdag den 5. oktober kl. 15-22 på Biblioteket på Rentemestervej. Et line-up af interessante labels, som ud over de førnævnte bl.a. inkluderer Geiger Records, Pad & Pen og Escho, står klar til dels at vise sig frem med boder og showcase-koncerter og ikke mindst at hygge om og med de fremmødte.

Yderligere info om Labelday kan findes her.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar