Nyheder

Mogwai tager nyt album med til København

Skrevet af Mikkel Arre

20. januar udgiver skotterne albummet Rave Tapes, og i marts fører deres Europa-turné dem til København.

mogwai_band_11Hardcore Will Never Die, But You Will spåede titlen på Mogwais seneste regulære album – men varslet gjaldt åbenbart ikke bandet selv. I al fald udsendte skotterne tidligere i år soundtracket Les Revenants, og nu er der igen nyt fra Glasgow.

20. januar udgiver kvintetten nemlig sit ottende album, der har fået titlen Rave Tapes. Skal man dømme efter “Remurdered”, der er den første smagsprøve fra pladen, skal albumtitlen nok ikke tolkes som en egentlig programerklæring, om end skotterne har skubbet deres synthesizere noget længere frem i lydbilledet end vanligt.

Når Rave Tapes er udkommet, drager d’herrer på turné i Europa, og tirsdag d. 25. marts fører touren dem til København. Ifølge Pitchfork spiller Mogwai i Koncertsalen, hvilket vil sige den store sal i Koncerthuset i DR Byen.
Du kan høre “Remurdered” her nedenfor.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar