Nyheder

Oktober-koncerter I: Daniel sidder på Grenen og synger salmer for psykedeliske føl

På trods af at dagene bliver kortere, så bliver koncertudbuddet større. Oktober og efterår er lig med en masse koncertoplevelser, og du kan opleve alt lige fra vækslags-psych til britiske indie-darlings.

Det er ikke til at komme udenom. Sommeren er forbi, de udendørs koncerter er forbi, og der er meget lang tid til at Roskilde Festival, NorthSide m.m. rammer os igen. Vinteren lurer lige om hjørnet, mørket overmaler dagene, som bliver kortere. Dog er efteråret en god tid for nogle mennesker, og især de musikgale af slagsen, for efterår er lig med et kæmpe udbud af koncerter rundt omkring på spillestederne. Menuen er stor, og der er mange muligheder, når store som små kunstnere gæster vort lille flade land.

Svenske Daniel Norgren spiller guitar for sin bedste standerlampe inden koncerterne i Danmark. Foto: Petra Norgren

Jonas H. Petersen alias Hymns from Nineveh er tilbage, og i hele oktober måned kører den danske Sufjan Stevens rundt på den jyske halvø, hvor han først besøger Skråen i Aalborg den 3. oktober og kirken i Lemvig dagen efter. Han rammer Tobakken i Esbjerg, Vestjyllands største by, den 10. oktober. Sidst på måneden, og i starten af november, gælder det Randers, Aarhus, Sønderborg og Petersens egen hjemby, København. Tilbage i 2011 udgav han sit selvbetitlede debutalbum, som vi her på Undertoner gav 4,5 U’er. Senere det år udgav han, ligesom sin store inspirationskilde Sufjan Stevens, et julealbum. Endurance in Christmas Time snuste vi også til her på Undertoner, og Hymns from Ninevehs julegodter fik fem store U’er. Anledningen til efterårsturnéen er Petersen og hans indiefolk-projekts nye album Visions, som også har fået en pæn modtagelse af Musikdanmark.

Oktober måned byder også på en historisk begivenhed, og dette kommer til at ske i Aarhus. I weekenden den 11.-12. oktober bliver Danmarks første såkaldte psych-festival afholdt, og det foregår på Radar ved Godsbanen i Aarhus. Der er tale om Aarhus Psych Fest, hvor arrangørerne ønsker at præsenterer musik, som man ikke ser så meget af på de danske spillesteder til hverdag. Todagesfestivalen præsenterer udenlandske navne som The Asteroid#4 og The Blue Angel Lounge, som i øvrigt gæstede dette års Roskilde Festival. Psych-festen byder også på danske navne som The Woken Trees, lokale Tales of Murder and Dust, Spökraket og Get Your Gun.

De gav en anmelderrost koncert tilbage på Roskilde Festival 2011, og tidligere i år udsendte de deres tredje album, Holy Fire, med den sprøde hitsingle “My Number”. Der er tale om britiske Foals, som i de seneste år har markeret sig som et markant indierocknavn. De er i gang med en omfattende europaturné og har fundet plads i kalenderen til både Aarhus og København, hvor de henholdsvis spiller på Train den 14. oktober og i Store Vega den 15. oktober. De britiske føl er efterhånden blevet større og har udviklet deres lyd, men mon ikke man til koncerterne kan opleve numre fra gennembrudsalbummet, Antidotes fra 2008. Opvarmningen til de to danske koncerter er de to svensk-australske tvillingesøstre i Say Lou Lou. Elektra og Miranda Kilbey spiller skvulpende og drømmende pop, og søstrene er spået et snarlig internationalt gennembrud, hvilket en opvarmningstjans for Foals også kan være et fingerpeg om.

Vi bliver i det svenske, da Daniel Norgren også kigger forbi Danmarks to største byer. Daniel Norgren spiller autentisk folk-musik, med et univers med alt fra ballader, skramlende garage-blues og tempofyldt fandenivoldskhed. Norgren modbeviser lidt fordommen om, at mænd er ringe til multitasking, for på scenen præsterer den høje svensker at være både forsanger, guitarist og trommeslager, og dette med en stor portion autentisk indlevelse og entusiasme. Musikken er et univers, hvor Daniel Norgren svæver ind, og du er inviteret ind i hans musikalske univers, når han den 15. oktober spiller i Lille Vega og dagen efter på Atlas i Aarhus.

Koncertudbuddet er stort i oktober, og du er hjertelig velkommen til at kigge i vores koncertkalender for større overblik.

Skriv et svar