Nyheder

Yo La Tengo fader ind i deluxe med kiwi-single

Skrevet af Alex Nørregaard

Det amerikanske kultband varmer op til udgivelsen af deluxeudgaven af Fade med et nyt nummer med tilhørende animationsfilm.

Den amerikanske kultgruppe Yo La Tengo udgav tidligere på året deres 13. fuldlængdealbum Fade, hvor der ifølge vores anmelder ingen midtvejskrise var at spore. Noget tyder da også på, at Yo La Tengo nægter at fade ud, idet albummet genudgives i en deluxe-udgave 19. november via Matador – i øvrigt samme dag, som gruppen gæster Store Vega.

Ud over det egentlige album disker Yo La Tengo denne gang op med en bonusdisc og enkelte downloads, hvilket løber op i over 78 ekstra minutter. Her vil den interesserede lytter møde bl.a. b-sider, covernumre, demoer samt liveudgaver.

Allerede nu kan man via Stereogum høre og downloade det let støjende og iørefaldende nummer ”Super Kiwi”, der ud over at befinde sig på deluxe-udgaven af Fade også udkommer som single 5. november via Matador.

Og som om det ikke var nok, har gruppen endvidere kastet sig ud i et kort animations- og figureventyr, hvilket er sket i samarbejde med den amerikanske tegner Jim Woodring samt den japanske skulptør Tomohiro Yasui og det japanske animationsselskab DROP. Måske et påfund i forbindelse med et efterkursus oven på grundforløbet på Academy of Rock?

En liste over ekstramaterialet i deluxe-udgaven:
1. Ohm (live quiet)
2. Two Trains (demo)
3. Note to Self
4. Move to California (Times New Viking cover)
5. Is That Enough? (Tiny Desk Session)
6. Cornelia and Jane
7. A Day in the Life of a Tree (Beach Boys cover)
8. Super Kiwi
9. Stupid Things (EYE Remix)
10. I Saw the Light (Carole King cover)
11. Stupid Things (instrumental)
12. Ohm (live loud)
13. Oriole 5
Downloads: Stupid Things (12’’ version), Oriole (mix 12), Oriole (mix 15) og Oriole (mix 29)

Skriv et svar