Nyheder

NorthSide lægger hårdt ud med stærke navne

The National på scenen i Forum for nylig. Til sommer gæster de NorthSide Festival. Foto: Mathias Laurvig
Skrevet af Alex Nørregaard

Aarhusianske NorthSide Festival har i løbet af november offentliggjort stærke navne fra ind- og udland. Undertoner samler op på, hvad 2014-udgaven af NorthSide indtil videre kan byde på.

The National på scenen i Forum for nylig. Til sommer gæster de NorthSide Festival. Foto: Mathias Laurvig

The National på scenen i Forum for nylig. Til sommer gæster de NorthSide Festival. Foto: Mathias Laurvig

Mens Roskilde Festival endnu holder kortene tæt ind til kroppen, så har aarhusianske NorthSide Festival til gengæld smidt en række solide trumfkort på bordet til 2014-udgaven af den populære festival. November måned har således budt på annonceringen af imponerende navne fra såvel den nationale som den internationale musikscene.

Senest er amerikanske Queens of the Stone Age, der har den gennemførte rockplade …Like Clockwork med i bagagen, samt skotske Franz Ferdinand, der tidligere i år udgav deres solide fjerde album Right Thoughts, Right Words, Right Action, blevet føjet til plakaten. En plakat der i forvejen bugner med stærke navne som Arcade Fire, The National, Mew, Quadron, Lucy Love, Turboweekend og Ane Brun.

Selvom det næppe kan overraske, at de melankolske mørkemænd i The National endnu engang slår vejen forbi Danmark, så er der utvivlsomt noget at se frem til. Udover at stå bag et af årets stærkeste album i form af Trouble Will Find Me, så er gruppen også garant for nogle medrivende liveoptrædener. Senest i Forum, hvor de leverede en glimrende koncert, der klædte vinterens mørke særdeles vel. Et andet stærkt livenavn må siges at være den danske superduo Quadron, der tidligere i år ramte plet med albummet Avalanche.

Og hvor canadierne i Arcade Fire for en lille måneds tid siden udgav det længe ventede og über markedsførte album Reflektor, så venter vi stadigvæk på et nyt album fra Mew, der dog tidligere i år lancerede app’en Sensory Spaces i samarbejde med B&O, og som for få dage siden gjorde nummeret ”Making Friends” tilgængeligt via Spotify.

Undertoner var med på NorthSide i 2013, der også bød på et stærkt line-up. Og vi skal helt klart også med til NorthSide i 2014, der løber af stablen fra 13. til 15. juni.

Og mon ikke folkene bag NorthSide har endnu flere solide esser gemt i ærmet?

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar

boeger