Nyheder

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra annoncerer dansk koncert og nyt album

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra kommer til Danmark næste år
Skrevet af Camilla Zuleger

Canadiske Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra spiller på dansk jord for første gang i seks år og har et nyt album på vej, der udkommer den 21. januar.

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra kommer til Danmark næste år

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra tager nyt album med til Danmark næste år.

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra har netop annonceret ikke bare én, men to sjældent gode nyheder. Ikke nok med, at de kommer til Danmark for første gang i seks år, de udgiver også et nyt album. Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything udkommer den 21. januar.

Det canadiske postrockorkester Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, der normalt bare går under navnet Silver Mt. Zion, er en gruppe bestående pt. af fem musikere, hvoraf tre er fra Godspeed You! Black Emperor. Silver Mt. Zion debuterede i 2000 med albummet He Has Left Us Alone but Shafts of Light Sometimes Grace the Corner of Our Rooms, efter GY!BE-guitaristen Efrim Menuck i 1999 havde samlet violinist Sophie Trudeau og bassist Thierry Amar fra samme band og dannet  Silver Mt. Zion.

Orkestret imponerede Undertoners anmelder i 2010 med albummet Kollaps Tradixionales, der gav anledning til drømme om det åbne hav: »Elektriciteten i Kollaps Tradixionales og kampen (eller måske ligevægten) mellem skønheden og grimheden minder om den følelse, åbent hav giver mig. Dels en helt enorm tiltrækning, dels en ærefrygt over for den verden, havet gemmer på. Modsætningen mellem de impulser kan få mig til at stirre på og lytte til havet i timevis. Sådan har jeg det også med Kollaps Tradixionales

I sommer var GY!BE, selvfølgelig med de tre Silver Mt. Zion-medlemmer, forbi Tivolis Koncertsal, hvor de slog benene væk under vores anmelder.

Men det er altså første gang, at canadierne i denne konstellation gæster Danmark i seks år, siden de i 2007 slog vejen forbi København og Aarhus. Den 9. marts bliver det igen Lille Vegas tur.

Og det altså med et nyt album i bagagen, der i en pressemeddelse beskrives som en noget dyster affære: »det handler om verdens grådighed, skødesløshed og uretfærdighed, og Efrim Menucks engagerede, politisk ladede tekster er fyldt med vrede, men dog også med håb.« Allerede nu kan du høre det 14 minutter lange nummer fra pladen i uddrag HER.

Billetterne til Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra i Vega den 9. marts 2014 koster 180 kr plus gebyr og kan købes HER.

Skriv et svar