Nyheder

Arthur Beatrice lufter single fra kommende debutalbum

Skrevet af Alex Nørregaard

Den engelske gruppe Arthur Beatrice, der tidligt næste år udgiver deres debutalbum, har netop sendt en ny single i digitale omdrejninger.

Arthur Beatrice

Hvis man er til sjælfuld, tilbagelænet og dog let dramatisk indiepop, så er engelske Arthur Beatrice uden tvivl et navn, det er værd at stifte bekendtskab med. Gruppen har netop sendt singlen ”Midland” i digitale omdrejninger via Soundcloud, og nummeret må siges at gøre en god figur for debutalbummet Working Out, der udkommer via gruppens eget pladeselskab OAR den 24. februar næste år. Lyt selv i playeren herunder.

”Midland” har tidligere floreret på nettet i en demoversion og var noget af det første, man hørte fra gruppen. I sin nuværende form dirrer nummeret af spænding – spændt op mellem en tålmodig rytmesektion, kølige klaveranslag, bløde guitartoner og ikke mindst forsangerinde Ella Girardots udtryksfulde vokal.

Arthur Beatrice har tidligere i år bl.a. luftet singlen ”Grand Union”, der viste bandet fra en lidt anden side og bød på mandlig vokal fra forsangeren Orlando Leopard. Men også ep’en Carter har fundet vej i løbet af året, og blandt numrene på Carter vil ”Carter (Cut)” ligesom ”Grand Union” være at finde på det kommende debutalbum.

Ud over Ella Girardot og Orlando Leopard består Arthur Beatrice også af brødrene Elliot og Hamish Barnes. Gruppens lyd trækker tråde til artister som Wild Beasts, Warpaint samt The xx, og et sted er udtrykket overordnet blevet omtalt som ’nocturnal post-indie’. Om den genrebetegnelse rammer plet, kan singlen ”Midland” måske være med til at besvare.

Tracklisten for Working Out:
1. Councillor
2. Late
3. Midland
4. Carter (Cut)
5. More Scrapes
6. Interlude
7. Graund Union
8. Singles
9. Charity
10. Fairlawn
11. Ornament & Safeguard

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar

boeger