Nyheder

December-koncerter II: Scarlet henter selv den psykedeliske vogn i Mou

Trods utilfredshed med årets gavehøst har Scarlet Chives lovet at spille i Rachs Pakhus.

Selvom julen begrænser landets koncertudbud har din trofaste koncertven Undertoner fundet en række koncerter, det er værd at tage til i årets sidste to uger.

Julen nærmer sig. Det kan ses på de danske spillesteder, hvor det ikke just vrimler med koncerter at tage til før og efter juleræset. Her på Undertoner har vi dog fundet et par bud.

Mads Mouritz skåler julen ind den 29. december, hvor hans nystartede bookingbureau, Mou Booking, holder juleafslutning. På scenen optræder Mouritz selv ad to omgange – både i selskab med digteren Lone Hørslev og i front for bandet Hælerne. Mouritz/Hørslev udgav tidligere på året albummet Allermindst dig selv, som Undertoners Durita Dybczak kvitterede for med fire U’er og ordene »det er troværdigt, poetisk, simpelt og nærmest kitschet på den fede måde.« Også Mouritz’ anden udgivelse i år, ep’en Den sidste dag og den første, sammen med bandet Hælerne, vakte begejstring her på siden. Jens Blendstrup skrev: »Man kan mærke, at Hælerne hygger sig, mens de bryder ind i denne verdens musikalske Franz Jäger-bankbokse. Og det gør jeg også. Jeg vil gerne købe mere tyvegods af dem.« På plakaten er også Tidlige Armbånd, Mads Beldring og Skammens Vogn. Sidstnævnte er aktuelle med Asfalt, som vi er på siden roste for at vise nye sider af bandet, uden det gik ud over dets særegne lyd- og tekstunivers. Mou Bookings juleafslutning finder sted på Loppen på Christiania.

Trods utilfredshed med årets gavehøst har Scarlet Chives lovet at spille i Rachs Pakhus.

Trods utilfredshed med årets gavehøst har Scarlet Chives lovet at spille i Rachs Pakhus.

Hvis du foretrækker psykedeliske toner som modtræk til tidens bjældeklang, bør du i stedet møde op i Osramhuset på Nørrebro, hvor Silver6, Selvhenter og SONSON er på programmet. Silver6, som består af musikere fra Mellemblond, Howl Baby Howl og 4 Guys from the Future og netop har fået Nils Grøndal fra Under Byen som medlem, byder på meditative stemninger og psykedeliske udledninger. Selvhenter, der var nomineret til Nordic Music Prize 2013, blander free jazz, drone og eksperimentel rock, mens svenske SONSON spiller julen ind med Can-inspireret krautrock.

I Aarhus er der også den 29. december en anbefalelsesværdig koncert at gå på juleferie på. Nelson Can debuterede tilbage i 2012 med en ep, som Nina Ulrich Østergaard roste med ordene »Det er Hole møder Le Tigre møder The White Stripes i en skrabet, skramlende udgave med tre stærke vokaler, der spiller godt sammen. Heldigvis tilsat en stor portion uhøjtidelig charme og humor«. Nelson Cans flabede pigepunk kan du opleve på Headquarters.

Mellem jul og nytår kan du, hvis du befinder dig på Bornholm, skylle den fede julemad ned i selskab med to af solskinsøens mest succesfulde musikere. Kasper Kaae, der er mest kendt som frontmand i Cody, optræder solo, mens Brian Batz og resten af Scarlet Chives vil forkæle de fremmødte i Raschs Pakhus i Rønne med energisk drømmepop. Scarlet Chives udgav tidligere på året sit andet album, This Is Protection, som Jonas Sørensen belønnede med fem U’er. Dobbeltkoncerten finder sted fredag den 27. december.

Se flere koncerter i vores koncertkalender, som også løbende bliver opdateret med januardatoer.

Skriv et svar