Nyheder

Joan As Police Woman udgiver nyt album til marts

Skrevet af Anna Møller

Joan Wasser udgiver til foråret nyt album, og du kan høre den doo-wop/human beatboxende førstesingle “The Classic” her.

Joan As Police Woman udgiver nyt album 10. marts 2014. Pladen er Joan Wassers femte fuldlængdealbum og fjerde album med originalnumre, og det kommer til at hedde The Classic. Senest har den amerikanske singer/songwriter udgivet albummet The Deep Field (2011), hvor man godt kunne få opfattelse af, at Joan Wasser var gået hen og blevet lidt gammeldags forelsket. Blød soul og sexede tekster dominerede, og på The Classic fremstår den tidligere så uregerlige musikere da også mere opstemt og poppet end tidligere. Om det nye album har hun da også udtalt:

»Jeg er i det bedste sted, jeg nogensinde har været i mit liv.«

Førstesinglen “The Classic” er sådan en acapella-agtig sag, hvor Joan Wasser får doo-wop-hjælp fra Reggie Watts, Joseph Arthur, Stephanie McKay, Michele Zayla og Toshi Reagon. Reggie Watts er normalt bedst kendt som amerikansk komedier, men sammen med Joan Wasser laver han human beatbox, mens de resterende istemmer med et ret sen 50’er-agtigt doo-wop-kor. Lyt selv.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar