Nyheder

Lykke Li varsler nyt album til foråret

Indiedronningen Lykke Li signer med Warner Music og melder, at tredje udspil kommer til foråret.

Dronningen af svensk indiepop Lykke Li slipper nyt album til foråret 2014, fortæller hun til det svenske Musikindustrin. I bagagen har hun to fremragende albums  i form af Youth Novels (2008) og Wounded Rhymes (2011), hvor især seneste skive fik mange roser i pressen verden over og efter udgangen af 2011 lå i toppen af rigtig mange årslister. Så forventningerne til tredje fuldspiller er tårnhøje verden over.

Lykke Li har ydermere signet med det noget større Warner Music og er lige nu i studiet for at afslutte arbejdet. Hvornår vi får smagsprøver, forlyder der intet om, så vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu. Indtil da kan vi lytte til hendes nylige samarbejde med David Lynch på den hjemsøgende “I’m Waiting Here”.

Om skribenten

Mathias Bartholomæussen

Biografi: I et hjem fyldt med børn, musik og især fællessang spirede min kærlighed for musik. Der blev især afspillet og sunget meget dansksproget musik som Kim Larsen, Povl Dissing, Sebastian, Johnny Madsen, Allan Olsen, osv., osv., samt ikke at forglemme den obligatoriske højskolesangbog. Selvom jeg naturligvis i mine teenage- og ungdomsår har været vidt omkring i musikken fra sukkersød pop over heavymetal og punk til folk og indie, har jeg de senere år udviklet en mere fordomsfri tilgang til musik. Jeg forsøger så vidt muligt, at møde musikken på dens egne præmisser. Det, der betyder mest for mig i musik, er at kunne fornemme et vedkommende menneske bag mikrofonen/tangenterne/etc.; at kunne mærke kunstnerens lyst til at fortælle en historie eller beskrive en følelse - autenticitet kort sagt. Her er kunstnere som Nick Cave, Niels Skousen og The Mountain Goats gode eksempler. Når det så er sagt, viger jeg nu heller ikke tilbage for god pop eller rock.
Fem favoritalbums:
Modest Mouse: The Moon and Antarctica
The White Stripes: White Bloodcells
Sebastian: Tiderne skifter
The Shins: Chutes Too Narrow
The Mountain Goats: The Sunset Tree

Skriv et svar