Nyheder

Mø, Haim og Deerhunter offentliggjort til Roskilde 2014

Skrevet af Anna Møller

Roskilde Festival offentliggør navne til sommerens festival ugen igennem, og her på decembers første hverdag er tre populære navne blevet hevet op af den musikalske tophue.

Vanen tro offentliggør Roskilde Festival i god tid en række bands, der tiltrækker grådige indiefans på alskens genrescener, inden de helt store navne også får hr. og fru Danmark til lommerne efter de dollars, en billet nu engang koster. I løbet af decembers første hverdag er tre navne således blevet offentliggjort, og den første i det trekløver er den electroniske popmusiker . Den energiske, danske musiker spillede også på festivalen i 2013, og her kan du nyde hende i et samarbejde med den amerikanske producer Diplo i nummeret “XXX 88”:

Også den amerikanske søstertrio Haim vil spille på Roskilde Festival 2014, og de tre langhårede søstre fra Californien er efter sigende ganske gode live. I The Guardian er de blevet beskrevet som »musik der lyder, som om det er skrevet på en ferie med Stevie Nicks, John Waite og En Vogue,« og den beskrivelse er ikke helt i skoven. Nyd nummeret “Save Me” fra debuten Days Are Gone (2013) øverst.

Sidste offentliggørelse i dag er Atlanta-bandet Deerhunter, der ligesom Haim også har udgivet album i 2013. Det er pladen Monomania, der dog ikke var helt så populær hos Undertoners anmelder som det lille mesterværk Halcyon Digest (2010), og heller ikke Deerhunter har spillet tidligere på Roskilde Festival. Her kan du nyde resten af mandagens mørke med det glimrende nummer “Back to the Midde” fra Monomania som lydligt vedhæng:

Roskilde Festival fortsætter ugen igennem med at offentliggøre navne til sommerens kommende festival, og mon ikke offentliggørelserne genererer et par juleønskelister rundt omkring på de kolde klubværelser? Billetsalget til sommerens festival er i hvert fald startet, og festivalen løber af stablen 29. juni-6. juli 2014.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar