Nyheder

4 Guys From The Future, Gabriel og Nikolas spiller under Frost

Frost Festival har netop offentliggjort tre alsidige opvarmningsbands i form af syrepopperne i 4 Guys From The Future, den nye, dansksprogede elektroniske duo Gabriel og den kompromisløse improgruppe Nikolas.

Undertoner har tidligere omtalt dette års åbningskoncert på festivalen Frost, og til den afsluttende festivalkoncert med amerikanske of Montreal er det nu blevet offentliggjort, at koncertgængerne også bliver forkælet med fremtidspop fra opvarmerne i 4 Guys From The Future. De fire tidsrejsendes seneste album Adagio var ganske populært her på Undertoner, hvor det fik fem u’er med på vejen og følgende rosende ord: »Under de traditionelle og melodibærende instrumenter gemmer sig slagtøj, reallyde og andre afstikkere, der alt i alt giver Adagio en vedholdende musikalsk bevægelighed og lader lytteren fortabe sig i nye nuancer ved de utallige gennemlytninger, man kommer igennem. For Adagio er virkelig en plade, der kan tåle at køre på repeat længe.« Den passende, musikalske parring kan opleves søndag d. 2. marts på Bremen Teater.

Dagen inden kan man være med til en elektronisk koncertaften med engelske Sohn, hvor den danske duo Gabriel agerer opvarmning. Gabriel er et relativt nyt, elektronisk projekt bestående af sangskriver Søren Stenager og producer Asger Bruun Hansen. De udsender inden længe debuten Rosensale og kan karakteriseres som storladen og sfærisk popmusik med en tungere, elektronisk produktion og dansksproget sang. Sohn og Gabriel spiller lørdag d. 1. marts på Pumpehuset.

Sidste offentliggørelse er opvarmningen til den eksperimentelle, amerikanske duo Lucky Dragons, der spiller på Huset-KBH mandag d. 10. februar. Der har Frost valgt at lade improbandet Nikolas – centreret omkring forfatter og musiker Anders Jørgen Mogensen – varme op. Lucky Dragons er kendt for at involvere publikum ved at dele instrumenter ud til sine koncerter, og deres tilgang til den improvisatoriske sangstruktur kan beskrives som et spil, hvor enhver handling afføder en reaktion eller en ny handling. Også Nikolas er båret af improvisation og eksperimenteren – omend ofte præsenteret i en mere støjende indpakning. Nikolas udspringer af miljøet omkring det københavnske pladeselskab Escho, og medlemmerne Nis Bysted, Anders Jørgen Mogensen og Niels Kristian Eriksen er også aktive i bands som Thulebasen og KLoAK.

Frost Festival 2014 åbner dørene lørdag d. 1. februar og slukker ned igen søndag d. 2. marts.

Skriv et svar