Nyheder

Efterklang siger farvel med afskedskoncert

Efterklang på scenen i Store Vega i 2013. Foto: Daniel Nielsen, FrozenPanda.com
Skrevet af Camilla Grausen

Det succesrige, eksperimenterende danske kammerpoporkester Efterklang siger farvel for at afsøge nye musikalske territorier. Det sker med en afskedskoncert i deres hjemby, Sønderborg.

Efterklang på scenen i Store Vega i 2013. Foto: Daniel Nielsen, FrozenPanda.com

Efterklang på scenen i Store Vega i 2013. Foto: Daniel Nielsen, FrozenPanda.com

Den danske prisbelønnede trio Efterklang har i dag offentliggjort den triste nyhed om bandets farvel på deres hjemmeside. Her skriver de, at Efterklang, som vi kender det, stopper. Det markeres med en sidste koncert i trioens hjemby, Sønderborg.

Efterklang, der debuterede med ep’en Springer i 2003, er kendt for at være eksperimenterende og afprøve nye lydterritorier, især på deres seneste album, Piramida. Muligvis genopstår Efterklang i en ny udgave senere. På deres hjemmeside skriver bandets bassist, Rasmus Stolberg, om det nuværende farvel og den sidste koncert:

»It will be the last concert with Efterklang as you and we know it. We are not sure what happens after this concert. It is time to reflect and time to move forward. We want to fundamentally change what it means to be Efterklang and how we operate, create and perform.«

Efterklangs afskedskoncert finder sted den 26. februar i Alsion i Sønderborg sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester, dirigent Hans Ek og det lokale pigekor. Desuden gæster Thomas Husmer og Rune Mølgaard, Efterklangs tidligere medlemmer fra da bandet var en kvintet, også scenen.

Rasmus Stolberg skriver, at man til koncerten vil kunne høre numre fra Efterklangs fire album – de Undertoner-roste plader Tripper, Parades, Magic Chairs og Piramida – samt aldrg før spillede sange.

Læs Efterklangs farvel og få mere info om koncerten og billetsalg her.

Læs også Undertoners interview med Efterklang fra 2010 og seneste koncertanmeldelse fra februar 2013 i København.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar

boeger