Nyheder

Ny video fra The Hedgehogs giver forsmag på forårets pladeudgivelser

Foråret bliver særligt aktivt for de aalborgensiske psychrockere i The Hedgehogs. De udgiver nemlig både en 7-tommer-singleplade og deres anden fuldlængde – for derefter at hjemsøge landet med en række koncerter. Her kan du smuglytte og se deres video til singlen “Make Me Wanna Cry”.

Foråret er en god tid for pladeudgivelser. Mange håbefulde bands kaster frugten af vinterens arbejde ud til hungrende fans i netop denne tid, inden festivalerne begynder at slå teltdugene op og melde fuldt booket på musikfronten. Det samme gælder psych/garagebandet The Hedgehogs – de slipper nemlig i løbet af foråret 2014 både en 7-tommer og deres anden fuldlængde, begge på det lille psych/stoner/spacerock-pladeselskab Levitation Records. Som forsmag kan du lytte og se på deres nyeste video til singlepladens A-side “Make Me Wanna Cry” øverst i indlægget her.

The Hedgehogs’ første plade Our Minds Dyed Yesterday udkom i 2012, og siden da har bandet føjet endnu en guitarist til medlemslisten og en del live-erfaring til cv’et. Det har, med bandets egne ord, resulteret i, at deres musik er blevet mere psykedelisk og spacey i sit udtryk.

Om det er de rigtige prædikater at sætte på The Hedgehogs, må vi vente til fuldlængepladen udkommer til maj for at finde ud af. Er man blandt de særligt nysgerrige, kan man dog opleve dem i levende live på Copenhagen Psych Fest mellem 24. og 27. april på spillestedet Stengade.

Om skribenten

Anne Nørkjær Bang

Biografi:

Måske var det, da jeg som barn sad på gulvet og legede med dukker, mens Bob Dylan brægede "Mr. Tambourine Man" i baggrunden fra pladespilleren. Eller måske var det senere, da jeg gav den hele armen "på engelsk" som Eliza fra musicalen My Fair Lady i børnehavens sandkasse. Et eller andet sted i mine ganske unge år har musikken i hvert fald bidt sig fast - og den kom for at blive. Jeg har selv sunget i mange år, bl.a. i DR's Pigekor, og pillet lidt ved både klaver og guitar, men har nu lagt den praktiske del af musikken lidt på hylden til fordel for et liv som journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Fem favoritalbums:
Bob Dylan: Blonde on Blonde
Death Cab for Cutie: Plans
The Shins: Wincing The Night Away
The National: Boxer
C.V. Jørgensen: Sjælland

Skriv et svar

boeger