Artikler Prøverummet

Prøverummet – Hey Severin, This Is You, La La La, Shy Rush & Sweet Jesus17

Skrevet af Anna Møller

Så er der igen frit lejde i Prøverummet, hvor Undertoner introducerer nye artister på den danske undergrundsscene. Denne gang med besøg fra Hey Severin, This Is You, La La La, Shy Rush & Sweet Jesus17.

Træd du bare ind i Prøverummet, lille ven, her er knager nok til alle mand. Vi tester nye, danske kunstnere af i tide og utide og ser, om de sidder stramt til alle de rigtige steder.

Hey Severin
Det københavnske band Hey Severin spiller catchy klap-med-musik med uptempo-rytmer, der uden tvivl gør sig rigtig godt i live-sammenhænge og med en skvulpende fadøl i lytterens svedige hænder. Lur mig, om Severin-drengene ikke også ville være ganske populære på enhver rytmisk højskole. Hey Severin er grundlagt i 2005 og består af medlemmerne Nicklas Friis Samuelsen, Esben Hvid, Kim Rasmussen og Peter Eg Pedersen, og nummeret “Severin” er en enkel og yderst iørefaldende sang med reminiscenser til bl.a. Franz Ferdinand og Kaiser Chiefs. Det er ikke hjernekirurgi, men det er veludført og godt skruet sammen, og det bliver spændende at se, hvordan Hey Severin gør sig på albumformat.

This Is You
This Is You er fra Thisted, og det lader til, at det nordvestlige, danske landskabs mørke og trøsteløshed har haft sin indflydelse på kvintettens lidt storladne og dystre indierock. This Is You består af Mads Bertelsen (vokal/guitar), Simon Hiemstra (guitar/kor), Anders Poulsen (keys/kor), Kasper Mygind (bas/synth) og Andreas Campbell på trommer. Bandet har eftersigende fået vejledning fra Kitty Wu’s Claus Bergmann, og debutsinglen “Carbon Eyes” har en lidt distant desperation over sig og lykkedes desværre ikke til fulde med at fange lytteren i det rungende tomhedsrum, som der ellers lægges op til.

La La La
Esbjergensiske La La La varmede i november 2013 op for Fallulah på Train i Aarhus, og det er ikke tilfældigt, at den dansk/rumænske sangerinde og sangskriver Fallulah valgte La La La som opvarmning gennem Local Heroes. La La La laver rytmiske og dansable popnumre med en luftig kvindevokal, der godt kan give associationer til Maria Apetris lækre stemme, og det lader til at have været en passende parring til Fallulahs percussionpop. Det vestjyske firspand består af Johan Feierskov (keys), Tobias Andreassen (trommer), Laust Moltesen Andreassen (guitar) og Karen Juhl (vokal) og blev dannet i 2011. Nummeret “Comrade” er poppet melodisk i udtryk med dobbelt kvindevokal, vægt på trommer og med elektroniske islæt. Umiddelbart iørefaldende, men desværre også glemt relativt hurtigt. La La La udgiver debutalbum i 2014.

Shy Rush
Shy Rush er et elektronisk soloprojekt skabt af Lasse Laurentius Nolsøe Lund. Ifølge projektets Facebook-side sidder en 18-årig gymnasiedreng et sted i Nordvestsjælland på sit kælderværelse og tweaker drejesnapper og laver lyd. Jeg er ikke fuldstændig sikker på, hvad ‘drejesnapper’ er. Jeg forestiller mig, det enten er drejeknapper med en slåfejl eller muligvis en slags bevægelig fisk fra snapperfamilien. Anyways, Shy Rush laver downtempo chillwave med glitch-elementer og en gennemgående, dyb bas, og enmandsprojektet udgav ep-debuten ℧℧℧ i sensommeren 2013. Udtrykket er blødt og indadvendt og bestemt ikke uden potentiale.

Sweet Jesus 17
Sweet Jesus 17 lyder jo mest af alt som et tacky brugernavn fra Artos spæde dage, men navnet dækker nu også over en slags lo-fi/easy-listening knipsepop med lettere nasal vokal. Sweet Jesus 17 udgav i august 2013 et selvbetitlet, fire numre langt debutalbum gennem bandkollektivet Oh!My, og det er også herigennem, bandet er dannet. Sweet Jesus 17 består som studieopsætning vistnok af Terkel Røjle, Kristian Bønløkke og Kristian Paulsen, mens de i live-sammenhænge bakkes op af bl.a. Martin Grønne. Terkel Røjle er tidligere tilknyttet Undertoner som skribent, men mere interessant er det måske, at Røjle er aktiv i bandet Cape Canaveral, mens Kristian Paulsen bl.a. udgør en tredjedel af Ice Cream Cathedral og Martin Grønne er en del af bandet Virgin Suicide. Sweet Jesus 17 arbejder lige nu på et nyt album, der sikkert bliver en kæk og dansabel, lille sag med knipsegaranti og uden fare for en videre banebrydende tilgang til musikken.

Skriv et svar