Nyheder

Se ny video fra Chorus Grants kommende album

Skrevet af Anna Møller

Kristian Finne aka Chorus Grant udgiver albummet Space 24. februar, og nu kan du dykke ned i den sfæriske musikvideo til førstesinglen “O Everyone”.

Chorus Grant aka Kristian Finne udgør den ene halvdel af Cancer sammen med Nikolaj Manuel Vonsild fra When Saints Go Machine, og nu udgiver Chorus Grant så albummet Space den 24. februar via Tambourhinoceros. Førstesinglen “O Everyone” er netop blevet udgivet med tilhørende sfærisk video, som du kan dykke ned i herunder.

Cancer kunne man bl.a. opleve på sidste års Frost Festival, hvor Kristian Finne gav den på guitar og sang til bandets tredje koncert i dén konstellation. Det slap de ganske godt fra, og det er ikke overraskende i betragtning af, hvor erfarne musikere, d’herrer er.

Kristian Finnes lyd som aliasset Chorus Grant er indadvendt og næsten intim med fokus på velskrevet tekst sunget af en til tider skrøbelig vokal. Chorus Grants førstesingle udgives sammen med en musikvideo skabt af Jakob Steen, der tidligere har instrueret videoer for bl.a. Efterklang. Der er, så vidt vides, ingen planlagte koncerter med Chorus Grant lige pt, men mon ikke der kommer nogle muligheder for at opleve Kristian Finne med ensemble, når Space udgives i det spæde forår?

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar

boeger