Nyheder

Støjende bands offentliggjort til årets Roskilde Festival

Sarah Hepburn
Skrevet af Sabina Hvass

To støjhoveder og en enkelt melankoliker. Roskilde Festival 2014 føjer Fire! Orchestra, Jambinai og Blood on a Feather til årets musikprogram.

At vågne op til nyheden om endnu tre tilføjelser på årets Roskilde Festival i dag var som at fange et strejf af sommersol og en kærlig reminder om, at 164 dage går hurtigt, når der er masser af musik at lytte til og lære at kende. Festivalens program går nu i et mere støjende hjørne med to tordnende navne og en enkelt melankoliker.

I aften spiller den svenske trio Fire! på Jazzhouse og får på scenen besøg af et 25 mand stort bigband. Men når du ikke forbi, kan du glæde dig til at Mats Gustafsson (The Thing), Johan Berthling (Tape) og Andreas Werliin (Wildbirds & Peacedrums) og co. vender tilbage til Danmark på sommerens Roskilde Festival. Fire! spiller freejazz, der tør pakke sig ind i elektroakustisk støj og lyde fra heavy metal. Det er råt for usødet, absolut eksperimentelt og grænsende til det psykedeliske. Og i videoen herover får du en forsmag.

Roskilde Festival 2014 kan desuden bryste sig af besøg fra den koreanske trio Jambinai, der med deres eksperimentelle noiserock nok skal vække opsigt hos lytteren, der ved, at Sydkorea producerer meget mere end K-Pop. Jambinai kombinerer postrock og postmetal med traditionelle koreanske instrumenter som piri-fløjten og stengeinstrumenterne geomungo og haegum. Bandet, der blev dannet i Seoul i 2010, udgav debutalbummet Difference i 2012, hvis tunge lyd gør Jambinai fortjent til et kryds i dit Roskilde-program, hvis du mangler hårdt og heavy.

Derudover får psychfolk-duoen Blood on a Feather deres Roskilde-debut i år, og vi glæder os til endnu en gang at overgive os til den højtbelagte melankolske stemning, de frembringer med kombinationen af støj, psykedelisk folk og bumlende drone. Hvordan det så ud, da amerikanske Sarah Hepburn og danske Mikkel Elzer gæstede Beta i forbindelse med “Undertoner Præsenterer…” tilbage i 2012, kan du se her.

Skriv et svar