Konkurrencer

Vind billetter til Fire! Orchestra på Jazzhouse

Skrevet af Redaktionen

Freejazz-elskere og folk, der har lovet sig selv, at 2014 skal være de vilde oplevelsers år: Spids ører. Knap 30 svenskere er på vej for at vælte byen – og du skal med. Quiz med om billetter til koncerten med Fire! Orchestra.

fire_presseDen 5. januar var sidste dag, du kunne fejre overgangen til 2014 ved at fyre raketter mod alle verdenshjørner. Heldigvis har Undertoner forberedt lidt adspredelse til jer, der vemodigt har afmærket de knap 360 dage, der venter, førend I igen må blande champagne og krudt.

Det drejer sig om intet mindre end den svenske musikscenes svar på et “Kaboom Thunderstorm 16”-batteri, nemlig freejazz-trioen Fire!, som til anledningen har inviteret godt 30 ekstra musikanter med på scenen. Sammen giver de en af de sjældne koncerter som bigband-versionen Fire! Orchestra på Jazzhouse onsdag den 15. januar 2013.

Det koster knap to hundredelaser, men hvorfor smide grunker? Undertoner giver dig chancen for at være en af de heldige vindere, når vi udlodder to gange to billetter til en aften, du sent vil glemme.

Trioen Fire! består af tre store musikalske personligheder, der også kendes fra andre sammenhænge som The Thing, Tape og Wildbirds & Peacedrums. Gruppen spiller freejazz med afstikkere til både elektro, noise, garagerock og en lyd a la heavy metal. De har bl.a. indspillet med Jim O’Rourke og er bemærkelsesværdige inden for eksperimenterende nordisk musik.

Som beskrivelsen af trioens lyd hinter om, kan det være en kaotisk oplevelse at høre Fire!, men orkestret, der blandt andet tæller trompetisten Goran Kajfes, Mariam Wallentin (Wildbirds & Peacedrums) og pianist Sten Sandell, skal efter sigende evne at give musikken retning, så den ikke opløser sig i rent kaos. Fire! Orchestra tager trioens lyd videre ud i visionære himmelflugter og soniske eventyr, der fører bigband-musikken steder hen, du ikke havde forventet.

Men nu til spørgsmålet, der kan give dig adgang til det jazzede hus. Svaret skal falde senest den 12. januar.

Vinderne er fundet.