Nyheder

Flere navne til Apollo Countdown

Færøske Brynjolfur er blandt dagens tilføjelser til Roskilde Festivals 2014-line-up, foto: Sandra Frederiksen
Skrevet af Camilla Zuleger

For fjerde gang i denne uge løfter Roskilde Festival lidt mere af sløret for årets line-up. Det er endnu en gang til campingscenen Apollo Countdown, som vil blive indtaget af nye up-coming, nordiske navne i løbet af festivalens første tre dage.

Færøske Brynjolfur er blandt dagens tilføjelser til Roskilde Festivals 2014-line-up. Foto: Sandra Frederiksen

Færøske Brynjolfur er blandt dagens tilføjelser til Roskilde Festivals 2014-line-up. Foto: Sandra Frederiksen

For fjerde gang i denne uge løfter Roskilde Festival lidt mere af sløret for årets line-up. Det er endnu en gang til campingscenen Apollo Countdown, som vil blive indtaget af nye up-coming, nordiske navne i løbet af festivalens første tre dage.

I den bløde ende af dagens offentliggørelser finder vi svenske Shadow Shadow, hvor Mattias Friberg tager dig i hånden til en ny, men velkendt, melankolsk 80’erinspireret galakse af sværmerisk synthpop. Sidste år udkom albummet Riviera, og titelnummeret derfra er blevet luftet på danske radiokanaler og er nok det tætteste, man kommer på et hit.

Singlen “d.a.u.d.a” er derimod blevet et regulært hit for danske S!vas, der rapper på sit helt eget sprog konstrueret af pakistansk, tyrkisk, amerikansk-engelsk og dansk, nærmere betegnet Brøndby Strand. I den forbindelse har han endda udviklet en app til smartphones, så du kan få nærmere indblik i hans sprogverden. Du finder app’en ved at søge på d.a.u.d.a i din app store. S!vas har det seneste årti været involveret i mange musikalske projekter og udsendte sidste år sin første ep i eget navn.

Bag navnet Snavs gemmer sig endnu en dansker, Andreas Holdø, der allerede har markeret sig ret kraftigt på trap-scenen. Han udgav også sin første ep i 2013, 808%, hvor man blandt andet også finder en gæsteoptræden fra Sukkerlyn. Udover at han og trommemaskinen kigger forbi årets Roskilde Festival, venter der ham blandt andet også en turné i USA i 2014.

Fra Norge kommer Slick Shoota, der allerede har fået slået sit navn fast hos BBC Radio 1 og fået udgivet såvel remixes som egne produktioner hos store spillere på den elektroniske scene som Kitsuné og Diplos pladeselskab Mad Decent i Los Angeles. Han udgav i 2012 sin første ep Draw, der netop er blevet genudgivet med såkaldte VIP-remixes.

Der bliver skruet helt op for de elektroniske beats med dagens fjerde tilføjelse, den danske DJ og producer Kant. Han har allerede fået slået sit navn godt fast i Danmark, ligesom han ganske efter bogen også har slået sine folder i London og Berlin. Herhjemme har han blandt andet bidraget med et gæsteremix til det nu desværre hedengange radioprogram Unga Bunga, der havde Le Gammeltoft bag mikrofonen.

Også dagens sidste offentliggørelse har gæste-dj’et på Unga Bunga. Brynjolfur er, som man måske kan lure fra navnet, oprindeligt fra Færøerne, men er imidlertid flyttet til København med sin discoinspirerede elektroniske musik. Hans ep I Love You fra sidste år blev udgivet på det førende label Eskimo Recordings, der blandt andet også har udgivet Kasper Bjørke og norske Lindstrøm.

Om skribenten

Camilla Zuleger

Biografi:
Græder når jeg hører musik, der giver mening og går op i en højere enhed. Bliver til gengæld træt og gammel, når musikere ikke udnytter deres potentiale. Det nytter ingenting, hvis lyrikken ikke spiller. Og det er lidt løgn. For jeg har for ganske nyligt kastet min kærlighed på den elektroniske scene med dubstep og andre fortryllende instrumentale og bestemt ikke særlig lyriske arrangementer. Alligevel er mine all-time favorites nogle, hvor teksterne lige så godt kunne være havnet i en digtsamling. Hvilket giver mig anledning til at sige, at jeg bruger overskydende tid på at tosse rundt på danskstudiet på Københavns Universitet med masser af god og dårlig poesi og en kræsen for detaljen. Lidt ligesom min musiksmag. Håber jeg.

Skriv et svar