Nyheder

Fredagsflimmer i vinterform med The Olympics og bevæbnet med Rumpistol

Skrevet af Alex Nørregaard

Der er fredagsflimmer med The Olympics, der er tilbage i fantastisk vinterform, mens Rumpistol søger væk – bevæbnet med melankolsk electronica.

The OlympicsDet er efterhånden en del tid siden, at danske The Olympics sidst gav lyd fra sig. Men nu er de her igen og endda i fantastisk – og underholdende – vinterform med nummeret “Summer’s Gone”, der ganske iørefaldende og med tiltrængte solstråler tilbyder at fjerne de værste vintertømmermænd. Gruppen har tidligere udgivet debutalbummet Mother samt ep’en Limbo, der iøvrigt kan hentes kvit og frit her. Det forlyder desuden, at der skulle være et nyt album på vej.

Skulle det ikke slå til, er der også hjælp at hente hos Jens B. Christiansens soloprojekt Rumpistol. Bevæbnet med melankolsk electronica samt en musikvideo fyldt med ensomhed og flugt viser danskeren en vej ud ved at kigge indad på nummeret “Away”. Skulle man alligevel få lyst til bevæge sig udenfor, er der mulighed for at slå vejen forbi Rumpistols releaseparty på RUST den 15. februar. Rumpistol udgiver nemlig sit femte album Away, der er sat til at udkomme den 17. februar.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar

boeger