Nyheder

Nye numre fra St. Vincent og Kelela

Skrevet af Alex Nørregaard

St. Vincent og Kelela frigiver nye numre. Lyt til dem her!

I forgårs blev det offentliggjort, at den eksperimenterende popartist St. Vincent kigger forbi dette års udgave af Northside, og nu er der dukket en ny single op fra hendes kommende, selvbetitlede album. Det drejer sig om nummeret “Prince Johnny” – en let melankolsk sag, der minder om noget, Dirty Projectors kunne have begået. St. Vincent har tidligere sendt singlerne “Birth in Reverse” og “Digital Witness” i omløb, mens selve albummet først udkommer den 24. februar.

En anden kunstner, der også har givet ny lyd fra sig, er den alternative r’n’b-sangerinde Kelela. Sidste år udgav Kelela det anmelderroste mixtape Cut 4 Me, og nu er hun på banen med den dragende og basrumlende “The High”, der er blevet til i samarbejde med produceren Gifted & Blessed.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar