Nyheder

Roskilde Festival klar med elektroniske navne på Apollo Countdown

Skrevet af Alex Nørregaard

Glæd dig bl.a. til atmosfærisk electronica fra danske Unkwon og norsk house fra Pandreas.

Unkwon123 Når Roskilde Festival til sommer blænder op for en uge med masser af musik, vil det ikke kun være den nye open air-scene Rising, der står for underholdningen i opvarmningsdagene. Også Apollo Countdown, der blev oprettet i 2012, vil byde ind på den front og ligeledes fokusere på vækstlaget – blot med blikket rettet mod elektronisk musik fra Nordeuropa.

Og nu er festivalen klar med en række navne, der skal optræde på Apollo Countdown. Fra norsk ‘tækno’ over elektronisk pop signeret af Sverige til atmosfærisk electronica fra Danmark.

Lad os starte med det sidste først. Dagens danske indslag kommer i form af Unkwon, der bevæger sig rundt i atmosfærisk electronica. Den unge producer Anders Dixens elektroniske soloprojekt har udover en lang række remixes bl.a. også kastet ep’en Fractures af sig.

Fra den anden side af Øresund kommer DNKL og Iberia for at fylde luften med elektronisk pop. Nummeret “Hunt” viser, at DNKL hører til i den mere bastunge og melankolske afdeling, mens en skæring som “Everyday” sender duoen Iberia op i de højere luftlag – bevæbnet med synthesizers og let inspiration fra Crystal Castles.

Ligeledes fra Sverige kommer de to house-duoer Franskild og Nause med hver deres fortolkning af genren. Der er højt til loftet hos Nause, der har hittet med nummeret “Hungry Hearts“, mens Franskild bevæger sig ad et drømmende og mere tilbagelænet – men alligevel dansabelt – spor, som det bl.a. høres på et af duoens seneste numre “Clockworks“.

I Norge spiller de ‘tækno’, hvilket duoen Bloksberg bl.a. beviser på nummeret “Gamlebyen“. Der vil dog også være house på norsk fra Pandreas, hvor man bag navnet finder den jurastuderende Andreas Kleven Rasmussen. Den unge nordmand har fået opmærksomhed fra bl.a. Pitchfork, der i forbindelse med nummeret “Rås” trak tråde til landsmændene Todd Terje og Lindstrøm. Hør hvorfor her:

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar

boeger