Nyheder

Hør Brian Eno og Karl Hydes nye single

Brian Eno og Underworlds Karl Hyde udgiver fælles fuldlængdealbum den 5. maj. Men allerede nu kan du varme op til udgivelsen med åbningsnummeret til pladen. Hør det her.

Kan du heller ikke vente til frugten af samarbejdet mellem Brian Eno og Underworlds Karl Hyde udkommer til foråret? Her er lidt at forsøde ventetiden med. Eno og Hyde har nemlig offentliggjort deres kommende plades åbner, “The Sattelites”. Hør den herover.

Albummet får titlen Someday World og indeholder ni sange, der alle er indsunget og komponeret af d’herre – med hjælp fra bl.a. Andy Mackay (Roxy Music), Sinead O’Connor og Darla Eno, Brian Enos datter. Det er første gang, Eno og Hyde udsender et fuldlængdealbum sammen.

Brian Eno udtaler selv om samarbejdet: «A lot of the nicer cities I know are cities built on hills, and the cities are beautiful because the buildings have a challenge to adapt to. They have to mould themselves around the geology that they’ve formed upon. And that always makes for very interesting buildings, because they can’t just be blocks, they have to somehow morph around the environment. A lot of the constructions on the album were deliberately irregular and awkward. I had a big collection of ‘beginnings’ sitting around waiting for something to galvanise them into life, to make them more than just ‘experiments’. That something turned out to be Karl Hyde».

Someday World udkommer den 5. maj 2014 via Warp/Playground.

Om skribenten

Anne Nørkjær Bang

Biografi:

Måske var det, da jeg som barn sad på gulvet og legede med dukker, mens Bob Dylan brægede "Mr. Tambourine Man" i baggrunden fra pladespilleren. Eller måske var det senere, da jeg gav den hele armen "på engelsk" som Eliza fra musicalen My Fair Lady i børnehavens sandkasse. Et eller andet sted i mine ganske unge år har musikken i hvert fald bidt sig fast - og den kom for at blive. Jeg har selv sunget i mange år, bl.a. i DR's Pigekor, og pillet lidt ved både klaver og guitar, men har nu lagt den praktiske del af musikken lidt på hylden til fordel for et liv som journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Fem favoritalbums:
Bob Dylan: Blonde on Blonde
Death Cab for Cutie: Plans
The Shins: Wincing The Night Away
The National: Boxer
C.V. Jørgensen: Sjælland

1 kommentar

  • Nogle af de toner, hensætter mig til de gamle dage med 16-bit musik… Ellers ganske lovende musik.

Skriv et svar

boeger