Nyheder

Larsen and Furious Jane siger farvel

Skrevet af Camilla Grausen

Efter 12 år og anmeldersucceser som I’m Glad He’s Dead, Zen Sucker og senest Dolly fra 2011, takker det Aarhus-baserede indierockorkester Larsen and Furious Jane nu af.

Larsen3Det danske orkester Larsen and Furious Jane, med rødder i Aarhus og sangskriver Torsten Larsen i front, takker af efter 12 år på den danske indierockscene. Det annoncerer bandet i dag via deres Facebook-side i ganske kortfattet form med et farvel og et Bob Dylan-citat:

»Efter 12 gode år og i hvert fald tre albumudgivelser takker Larsen & Furious Jane af. Med Bob Dylans ord:

I’ve just reached a place
Where the willow don’t bend
There’s not much more to be said
It’s the top of the end
I’m going
I’m going
I’m gone

Hav det godt.«

Larsen and Furious Jane, i skikkelse blot af Torsten Larsen, debuterede med albummet I Wouldn’t Sit at Home and Take It i 2003. I 2004 kom første album som bandet Larsen and Furious Jane, den halvakustiske folkpopplade I’m Glad He’s Dead fra 2004. Bandet tog en ny retning med Zen Suckers mørke og støjende rock i 2008, som Undertoner fik en snak med Larsen himself om i 2008.

I 2011 udgav Larsen and Furious Jane det skamroste album Dolly som gratis netudgivelse, efter Larsen and Furious Janes pladeselskab, det toneangivende Aarhus-selskab Morningside Records, lukkede og slukkede. Dolly fik i sin tid fem et halvt U af Undertoners Martin Thimes, der blandt andet skrev: »endnu en gang beviser Torsten Larsen, at han er den måske bedste formidler af alternativ og mørk rockmusik, som vi kan byde på her i landet.« Dolly fik også en sølvmedalje i dysten om årets danske album her på Undertoner (kun overgået af Thulebasens Gate 5).

På Roskilde Festival 2012 interviewede Undertoner igen Larsen and Furious Jane, og på spørgsmålet om, hvorvidt de var trætte af prædikatet ‘anmelderdarlings, der venter på gennembruddet’, svarede Torsten Larsen: »Vi har jo netop fået et kunstnerisk gennembrud, hvor vi kan stå inden for det, vi laver, og det er det største, man kan få, når man arbejder som musiker. Og så er det lige meget, om det er hundrede mennesker eller det er hundrede tusinde mennesker, der er interesserede i at høre en. Det, at der kommer én eller to og siger: Jeg har virkelig forstået det her, og det har betydet meget for mig – det er en kæmpe ting. Det er det hele værd.«

Larsen and Furious Jane debuterede samme år som Undertoner, og bandet har gennem et årti begejstret en længere række af forskellige Undertoner-anmeldere og -skribenter. Her på redaktionen vil vi gerne sige tak til Larsen and Furious Jane for mange års god musik og forhåbentlig på musikalsk gensyn engang i fremtiden.

Skriv et svar