Nyheder

Marts-koncerter II: Onkel Syres mænd og Anna raver for penge

Der er blød rock, syrerock, herrerock, damerock og postrock – og mindst to-tre slags rock mere – på Undertoners udvalgte koncertprogram for resten af marts måned.

Til dem, der ikke er klar over det, kan Undertoner afsløre, at vi nu er en god bid inde i marts. Det giver jo anledning til et kig på koncertudbuddet i resten af denne årets første forårsmåned. Og der er lækre sager iblandt, tør vi godt love.

Måske var du en af de friske få, der holdt ud til kl. 3 lørdag nat på sidste års Roskilde Festival for at høre Uncle Acid & the Deadbeats. Mere sandsynligt er det nok, at du var en af dem, der gik glip af de syrerockende briter, for relativt få var til stede til koncerten – en stor fejl ifølge Undertoners Mathias Hagemann-Nielsen. Han gav nemlig Cambridge-gutterne det maksimale antal U’er for en koncert, der var »en psykedelisk oplevelse af de helt store.« »Når kvartetten var bedst, var det forrygende. Når de var “dårligst”, var de fantastiske,« skrev han. Nu har du muligheden for at opleve Uncle Acid & the Deadbeats igen på lidt mere humane vilkår og tidspunkter, når de giver to koncerter i Danmark. Det sker tirsdag den 18. marts på Voxhall i Aarhus og onsdag den 27. marts i københavnske Pumpehuset.

Money kissemisser for at blive klar til koncerterne i Danmark.

Money kissemisser for at blive klar til koncerterne i Danmark. Foto: Julien Bourgeois

Du kan desuden høre mere solid rock, når amerikanske The Men gæster Loppen i København den 18. marts og Radar i Aarhus den 19. marts. Bandet blev dannet i 2008 og har siden leveret både punkrock, støjrock og mere melodiske numre, som på deres spritnye album, Tomorrow’s Hits, der har en noget blødere lyd sammenlignet med bandets bagkatalog. Både i hovedstaden og i det jyske er der lækker opvarmning med i købet. På Loppen varmes der op af dansk-amerikanske Total Heels samt Communions, som er en del af den nye danske punkbølge og har udgivet ep’en Cobblestones, og på Radar varmer det interessante grunge/punk-navnet Yung op.

I efteråret udsendte britiske Anna Calvi sit andet album, One Breath – opfølgeren til debuten fra 2011 med vanlig sans for dramatik, Fender-guitarer og tunge, pulserende trommer. Ikke ulig en enklere udgave af St. Vincent. Inden St. Vincent kan opleves live på NorthSide Festival, kan man dog varme op med at nyde Anna Calvi på scenen i Amager Bio torsdag den 20. marts. Calvi har i øvrigt for nylig udsendt en video til singlen ”Piece by Piece” fra One Breath.

Mogwai er igennem de seneste 20 år nærmest blevet en institution inden for både postrock og skotske bands, for slet ikke at tale om skotske postrockbands. Herrerne har netop udgivet deres ottende studiealbum, Rave Tapes, og om det skrev Undertoners Lasse Samsøe Borch: »Der er en del nyt på bordet, og man skal lige vænne sig til, at Rave Tapes sommetider virker langt mere ondt og tungt end tidligere Mogwai-musik.« Mig bekendt har hverken ‘ondt’ eller ‘tungt’ nogensinde virket afskrækkende på Mogwai-fans – skotterne er immervæk bandet bag albummet med den fabelagtige titel Hardcore Will Never Die, But You Will og sågar Come on Die Young. Så mon ikke, den tunge lyd falder i god jord i Koncertsalen i DR Koncerthuset på Amager den 25. marts.

Samme aften på Atlas i Aarhus eller onsdag den 26. marts på Loppen, kan du blive blandt de første her til lands, der får øjnene op for det nye britisk band med det svært internetsøgbare navn Money. Manchester-gruppen har gjort sig positivt bemærket i hjemlandet med debuten Shadow of Heaven, der udkom sidst på sommeren 2013, men Danmark har vist endnu et møde med Money til gode. Deres inderlige rockmusik og klaverballader med Jamie Lees stemme i front er bestemt et lyt værd. Hør f.eks. ”Who’s Going to Love You Now”, et meget fint nummer fra debuten (også selvom det låner lidt fra Arcade Fire).

Se flere koncerter, vi gerne vil anbefale dig, i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar