Nyheder

Tre nye bånd fra Plant Migration Records

Mads Emil Nielsen fra danske Graf er blandt de tre projekter, der netop er udkommet på det lille, eksperimenterende Brooklyn-label, Plant Migration Records.

tape_Mads_620Det lille Brooklyn-baserede label Plant Migration Records slipper nu tre nye udgivelser, der udkommer både digitalt og på bånd. Det drejer sig om horsethrower, Eliza and Perry og Mads Emil Nielsen – den ene halvdel af danske Graf, som vi før har talt med og om her på siden.

Udgivelserne har det tilfælles, at de er bygget på korte instrumentale og rytmiske samples samt enkelte field-recordings, som herefter har fået turen gennem synthesizeren.

«Variations are created by emphasizing different frequencies, harmonics, sections of short loops and the various surprises that come from the idiosyncrasies of each machine,» skriver det lille label selv om de tre udgivelser.

Plant Migration drives af billedkunstner/musiker Dane Patterson, som også har lavet artworket til Mads Emil Nielsens båndudgivelse.

Om skribenten

Anne Nørkjær Bang

Biografi:

Måske var det, da jeg som barn sad på gulvet og legede med dukker, mens Bob Dylan brægede "Mr. Tambourine Man" i baggrunden fra pladespilleren. Eller måske var det senere, da jeg gav den hele armen "på engelsk" som Eliza fra musicalen My Fair Lady i børnehavens sandkasse. Et eller andet sted i mine ganske unge år har musikken i hvert fald bidt sig fast - og den kom for at blive. Jeg har selv sunget i mange år, bl.a. i DR's Pigekor, og pillet lidt ved både klaver og guitar, men har nu lagt den praktiske del af musikken lidt på hylden til fordel for et liv som journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Fem favoritalbums:
Bob Dylan: Blonde on Blonde
Death Cab for Cutie: Plans
The Shins: Wincing The Night Away
The National: Boxer
C.V. Jørgensen: Sjælland

Skriv et svar

boeger