Konkurrencer

Vind billetter til Hauschka i Jazzhouse

Skrevet af Redaktionen

CPH PIX er i luften, og 9. april sidder Hauschka bag klaveret, klar til at stikke, klistre og tape alverdens genstande fast til det. Undertoner kan blive din indgangsbillet til en spændende aften med artist talk og koncert. Klik, quiz og vind.

I København har de deres eget husråd, når det kommer til at huske forskel på sommertid og vintertid. Når havestolene skal ud, er det tid til at opleve filmens mange facetter til filmfestivalen CPH PIX, og når de ryger indenfor igen, tager de et tjek på fremstillinger af virkeligheden til dokumentarfestivalen CPH:DOX.

Undertoner har luftet havestolene og sat sig i kø til at komme ind på Jazzhouse den 9. april, hvor spillestedet sammen med CPH PIX præsenterer det tyske klavertalent Hauschka. Du kan slippe for at rulle soveposen ud på dørtrinnet og i stedet stryge lige ind, hvis du bliver en af de heldige vindere af to gange to billetter til koncerten.

Hauschka er cool. Så enkelt er det. Han kan vride lyde ud af et klaver, som slår samtlige lydeffekter, du havde på legetøjskeyboardet som barn. Brød du dig om John Cages værker med præpareret klaver? Så har du også lyst til at høre det her. Som Cage arbejder Hauschka med at bygge klaveret om live. Der bliver stukket ting ned mellem strengene, viklet andet om hamrene eller stillet spøjse genstande oven på strenge. De kreative klange der opstår, bliver koblet sammen med inspirationer fra kammermusik, jazz og tysk neo-klassicisme.

Hvor ender det henne, spørger du måske dig selv? Det kan ende mange steder, men det sker som oftest på en appellerende og utvungen måde. I følge Undertoners anmelder Jakob Lisbjerg tog Foreign Landscapes fra 2010 os med ud i et sceneri af »minimalistiske solostykker på piano, angribende strygere og blide, blå blæserpassager.« Mens Undertoners anmelder Mikkel Arre oplevede, at Salon des amateurs fra 2011 »kridtede banen op på dansegulvet med en overraskende tilføjelse af trommespor og bas. »Salon des amateurs efterlader ingen tvivl om, at Bertelmann elsker at spille. De myldrende, klavertonetapdryppende melodiforløb og de skævt hoppende rytmeelementer er ikke blot fyldt med energi, men også med noget, der lyder af decideret grundglæde.« Hvor den nye plade Abandoned Cities bærer dig hen, kan du få en forsmag på i musikvideoen til “Elizabeth Bay”, som du finder øverst på siden.

Men hvor er filmen i alt dette, bliver du insisterende ved. Jo, der skal du troppe op kl. 18.00 samme dag i Cinemateket. Her giver Hauschka en artist talk i dialog med tonemester, musiksupervisor og P2 Soundtrack-vært Peter Albrechtsen. De skal tale om Hauschkas særegne kompositionsmetode på klaveret og arbejdet med hans første spillefilm, “Praia do furturo“. Det er ganske gratis.

Nu har vi kævlet nok. Huhej videre til spørgsmålet, der kan få dig indendøre uden at spendere en krone. Svar senest den 6. april.

Vinderne er fundet.

Skriv et svar