Nyheder

April-koncerter II: Søfugle-ungernes glæde ved Texas er dårlig praksis

En festival for upcoming-navne i Tivoli og et engelsk musikikon. Det er blandt Undertoners udvalgte koncerter i resten af april.

Traditionen tro falder årets Record Store Day den tredje lørdag i april. Påskelørdag kan du i en række danske pladebutikker erhverve dig vinyler i særlige eller begrænsede udgaver. Du kan også høre musik flere steder. Blandt andet i Soundstation på Gl. Kongevej på Frederiksberg, der allerede kl. 10 får besøg af Steffen Westmark fra The Blue Van, der i dagens anledninger udgiver en blå 10” af demoen A Session with The Blue Van fra 2002. Westmark vil senere kigge forbi Route 66 på Nørrebro, hvor også bl.a. Per Vers og Mellemblond vil dukke op – også med specielle Record Store Day-vinyler under armen.

nick lowe

Den 30. april er den bedst klædte mand på hele Amager en 65-årig englænder med navnet Nick Lowe.

»Not to be confused with the band The Eagles,« står der på Wikipedia-siden for det engelske band Eagulls. Det sker næppe. Trods ligheden i udtalen er der langt fra det amerikanske bands storsælgende plader til den sammenbidte og melodistærke postpunkplade, de unge briter udgav i begyndelsen af marts. Til fremragende anmeldelser i øvrigt. Du kan se Eagulls på Stengade onsdag den 23. april.

Tivoli hylder med todagesfestivalen Offspring, fredag den 25. og lørdag den 26. april, dansk undergrundsmusik. Hele 45 navne spredt på fem scener (bl.a. Radiobilen) spiller på festivalen. Ifølge Tivoli er det navne, som med tiden vil kunne vokse sig ud af den »kreative kravlegård« og senere kommer på Fredagsrock-programmet. Faste læsere af Undertoner vil sikkert nikke gen- og anerkendende til de fleste navne i Offspring-programmet. Værd at fremhæve er drømmepopperne Scarlet Chives, Less Win og Communions punkede guitarrock,  Tue Track og Khal Allans hiphop-samarbejde Ponyblod og The Malpractice, der først på året udgav den stærke, dronede stonerrock-plade Mass. Undertoner vil naturligvis være til stede, så du kan læse koncertanmeldelser fra Offspring på denne virtuelle matrikel.

På Offsprings anden dag er der andet godt at opleve i København. Shearwater udgav sidst originalt materiale i 2012 (en coverplade kom sidste år). Pladen hed Animal Joy, og ifølge Undertoners anmelder sætter den fra første nummer »sine klør i lytteren uden at have i sinde at slippe igen«. Shearwater griber fat i dig med sine dyriske klør, hvis du møder op på Loppen den 26. april, hvor folkrockbandet fra Texas indtager spillestedets lave scene.

Sidste anbefaling i april er et ikon inden for pubrock og powerpop. Han er mest kendt for hits som So It Goes og Cruel to Be Kind og for sit samarbejde med Elvis Costello, men har siden udviklet sig til en stor soul- og country-crooner. Der er naturligvis tale om den 65-årige sølvræv Nick Lowe. Han var overlegen, da han gæstede Amager Bio med band for to år siden. Den 30. april er han tilbage som solist på samme spillested. Forvent en stærk koncertoplevelse med en af musikhistoriens store sangskrivere.

Du kan som altid tjekke flere koncerter, vi anbefaler, i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar