Nyheder

Stream nyt soloalbum fra Chairlift-forsangerinde

Skrevet af Alex Nørregaard

Under alter egoet Ramona Lisa er Chairlift-forsangerinden Caroline Polachek så småt ved at være klar med sit første soloalbum, der nu kan streames i dets fulde længde.

Polachek_Ramona Lisa_620De fleste kender formentlig Caroline Polachek som forsangerinde i synthpop-bandet Chairlift – gruppen der senest hittede med “I Belong In Your Arms” fra pladen Something tilbage i 2012. Siden da har Polachek bl.a. leveret materiale til Beyonce i form af “No Angel” og lånt sin vokal ud til Blood Orange på singlen “Chamakay”, der kom snigende sidste år. Seneste nyt fra Polachek er hendes første soloalbum Arcadia, der udgives den 29. april via Terrible Records.

Under sit gamle online-alter ego Ramona Lisa har Polachek indspillet hele Arcadia udelukkende ved brug af laptop. MIDI-lyde over hele linjen, mens vokalen skulle være indsunget via computerens mikrofon. Der er umiddelbart spor af Julia Holter og Oneohtrix Point Never, og resultatet er med Polacheks egne ord “pastoral electronic music”. Stream hele Arcadia via Fader og se videoen til den seneste single “Dominic” nedenfor.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar