Nyheder

Maj-koncerter I: Janis’ fredstrommer spottes af Knud, som rejser udenlands

Første halvdel af måneden giver dig mulighed for at fejre en 20 års fødselsdag, komme på festival uden at ligge i telt og lidt sydpå uden at forlade København. Se Undertoners koncertanbefalinger her.

I 1994 udkom mange væsentlige rockalbum, heriblandt Oasis’ Definitely Maybe, Jeff Buckleys Grace, The Cranberries’ No Need to Argue, Suedes Dog Man Star og Nirvanas MTV Unplugged (efter Kurt Cobains selvmord samme år). På de danske breddegrader var der også godt gang i teenageselvhadet, grunge og Dr Martens-støvlerne – ikke mindst hos en duo fra Sønderborg, som udgav deres debut, Swell. Der er selvfølgelig tale om Psyched Up Janis. Ligesom for nogle år siden gendannes bandet nu til en række koncerter, denne gang for at fejre Swells 20 års jubilæum. De lægger ud torsdag den 1. maj på Sønderborghus i hjembyen, kommer til Spot Festival i Aarhus 3. maj, til Studenterhuset i Aalborg 9. maj, Magasinet i Odense 10. maj og slutter af i Store Vega 15. og 16. maj. Senere på sommeren forsætter fejringen af Swell på flere festivaler.

kafksf

The Minds of 99 får sig en tår og en smøg, men så opdages den svævende hånd.

Fredag den 2. maj er omstændighederne til stede for en potentiel fantastisk koncert, når den svenske duo Wildbirds & Peacedrums gæster Store Vega. Efter en lille soloudflugt som Mariam the Believer med sidste års Blood Donation, er den uforlignelige sangerinde Mariam Wallentin tilbage sammen med sin husbond som Wildbirds & Peacedrums. De har det med at skabe liveoplevelser, der får Undertoners anmeldere til at overgive sig helt og hive alle seks U’er frem – hvad enten det er Signe Palsøe, der hørte dem i Jazzhouse i 2010 eller Christian Klauber i Lille Vega i 2009. Nu kan duoen opleves med et helt symfoniorkester i ryggen, når Copenhagen Phil slutter sig til dem i Store Vega i København.

Samme aften i Aarhus skydes årets Spot Festival for alvor i gang, og musikken spiller for fulde gardiner lørdag den 3. maj også. Desuden er der lidt tyvstart torsdag den 1. maj og musikalsk afrunding søndag den 4. Undertoner tager også på Spot, hvor der blandt andet skal høres føromtalte Psyched Up Janis, finsk ‘tropical easy listening’ med Jaako Eino Kalevi, norsk psychrock med Electric Light samt nye danske navne som The Woken Trees, Communions og Kill J. Stay tuned for anmeldelser fra festivalen i løbet af weekenden.

Et nyt dansk navn, der også kan opleves på Spot, er The Minds of 99. Bandet er blandt vinderne af sidste års KarriereKanonen, og de udgiver deres debutalbum den 12. maj. Der er dømt høj intensitet og 80’er-inspireret rock med en snert af Joy Division – men også med en snert af Tom Kristensen, som singlen “Det er Knud som er død” udfolder. Nummeret er velfortjent blevet spillet en masse på især P6 Beat, men også den (næsten) ordløse “Dæ-å (Fuglebur)” viser en spændende vej for den kommende debut. Den 2. maj spiller The Minds of 99 på Posten i Odense, 3. maj på Spot, 8. maj i Studenterhuset i Aalborg, 9. maj på Pitstop i Kolding og 10. maj på Forbrændingen i Albertslund, inden de senere tager hele festivalpakken med NorthSide, Roskilde og Skanderborg.

Den københavnsk baserede duo My Bubba, bestående af svenske My og islandske Bubba, holder releasekoncert for deres andet album fredag den 9. maj i Jazzhouse i København. De er nemlig klar med albummet Goes Abroader, opfølgeren til debuten fra 2010, How It’s Done in Italy. Som de to kvinders albumtitler antyder, er lyden inspireret af lunere himmelstrøj, og med gulvbas, vokalharmonier og en blomst bag øret, er det en dejlig stemning af nostalgisk, håndspillet pop, My Bubba har for vane at spille live. Også Nive Nielsen og The Orgelheimers står på scenen denne aften.

Så mange var ordene. Og nu nåede vi ikke engang at omtale Manic Street Preachers i Vega, Nikolaj Nørlunds turné eller Fossils på Stengade. Så er det godt, at du kan se flere koncerter, Undertoner godt tør anbefale dig, i Koncertkalenderen.

Skriv et svar