Nyheder

St. Vincent kommer til Danmark – alligevel!

Foto: Renata Raksha

Mangler du en god grund til at glæde dig til november? It’s here: St. Vincent! Efter nylig NorthSide-aflysning gør St. Vincent det godt igen med to novemberkoncerter i Danmark.

StVincentPressPhoto_RenataRaksha_20131118_95958_333_500_sNovember – årets mandag. Og så måske ikke alligevel. November 2014 bliver i hvert fald en forløsningens måned for de mange St. Vincent-beundrere, der måtte se sig forbigået efter aflysningen af hendes koncert på dette års NorthSide Festival i Aarhus.

Annie Clark, som sangerinden hedder på borgerligt, dukker nemlig op i både Aarhus og København til november. Det drejer sig om den 2. november på Voxhall i Aarhus og den 5. november i Store Vega i København.

St. Vincent er kendt for sin skæve og storladne poprock, hvor hendes dygtige, gerne støjende guitarspil får frit løb. Hendes fingeraftryk findes også på flere andre musikeres produktioner – Bon Iver og Sufjan Stevens for blot at nævne et par. Et af hendes mest berømte samarbejder er dog 2012-værket Love This Giant med David Byrne (Talking Heads), et samarbejde, hvor man tydeligt mærker St. Vincents uhøjtidelige og alternative tilgang til musikken.

Der er med andre ord god grund til at glæde sig til november alligevel.

Om skribenten

Anne Nørkjær Bang

Biografi:

Måske var det, da jeg som barn sad på gulvet og legede med dukker, mens Bob Dylan brægede "Mr. Tambourine Man" i baggrunden fra pladespilleren. Eller måske var det senere, da jeg gav den hele armen "på engelsk" som Eliza fra musicalen My Fair Lady i børnehavens sandkasse. Et eller andet sted i mine ganske unge år har musikken i hvert fald bidt sig fast - og den kom for at blive. Jeg har selv sunget i mange år, bl.a. i DR's Pigekor, og pillet lidt ved både klaver og guitar, men har nu lagt den praktiske del af musikken lidt på hylden til fordel for et liv som journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Fem favoritalbums:
Bob Dylan: Blonde on Blonde
Death Cab for Cutie: Plans
The Shins: Wincing The Night Away
The National: Boxer
C.V. Jørgensen: Sjælland

Skriv et svar