Koncerter

The New Spring, 03.05.14, Filuren, Spot Festival, Aarhus

Skrevet af Nicklas Colerick

Bastian Kallesøe gav en forsmag på sit kommende tredje album, Late Bloomer, i det intime koncertrum Filuren. Med behagelighed og fingerspillet guitar var det en fin oplevelse uden store overraskelser.

The New Spring

The New Spring er et EN mands projekt, som består af den kunsthistoriestuderende Bastian Kallesøe, der også er bedre kendt som forsanger i rockbandet Shout Wellington Air Force. The New Spring har udgivet to album. Det selvbetitlede debutalbum udkom i starten af 2011, og efterfølgeren, Secret Armor, kom på gaden i foråret 2012.

Denne lørdag aften i det hyggelige koncertrum Filuren i Musikhuset var det dog ikke sange fra de to foregående album, der var på tapetet, men en masse af de nye sange, der er på vej. The New Spring udgiver nemlig sit tredje album til efteråret. Det stod hurtigt klart, at det kommende album minder en del om det, han allerede har lavet, men det betyder måske heller ikke så meget, hvis det holder – og det gør det langt hen ad vejen. Kallesøe spillede blandt andet nummeret “Late Bloomer”, hvilket også bliver titlen på det nye album. “Late Bloomer” er et meget godt eksempel på, at vi kan forvente os mere af samme skuffe med masser af fingerspil og lange sangtekster.

På scenen var Bastian Kallesøe flankeret af et keyboard og en kæmpe tuba. Det var en meget simpel opstilling, som gjorde ham og hans musik ekstrem sårbar og følsom. Det hele virker så skrøbeligt med Kallesøes fine fingerspil, men alligevel formår han at føre publikum sikkert gennem hans stille verden, hvor ro og betænksomhed hurtigt indfinder sig og står i fin kontrast til Spots hæsblæsende tempo. Til denne koncert skulle man bare sidde og lytte og grine lidt af Kallesøes underspillede og nørdede jokes.

Kallesøes fingerspilunivers blev indimellem lidt for stille og roligt, og man savnede momenter, hvor musikken blev hevet et ekstra tempo op, hvilket et par trommer ville have kunnet sørge for. Musikken bliver hurtigt for forudsigelig, der er ingen bum eller sving på vejen. Det er bare ligeud ad den eventyrlige landevej.

Alt i alt var det en meget fin koncert, som ikke bød på de store overraskelser, men den fik sat tempoet helt ned og skabt en dejlig behagelig stemning i det lille koncertrum. Vi kan bestemt glæde os til efteråret, hvor Late Bloomer ser dagens lys.

★★★★☆☆

Om skribenten

Nicklas Colerick

 

Biografi:
Musik har altid fyldt meget i mit liv. Jeg er vokset op i et hjem, hvor musik har spillet en central rolle. Den gamle grammofonplade i stuen spillede altid klassikere som Beatles, Jimmy Hendrix, Bruce Springsteen eller Bob Dylan. Som barn var jeg på evig jagt efter nye spændende kunstnere i min fars kolossale pladesamling. Det var altid rockmusikken, som tiltalte mig mest. Jeg blev, som mange andre teenagere, optaget af grungemusikken, hvor bands som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og danske Kashmir og Psyched up Janis fangede min interesse. Deres energiske, fandenivoldske attitude og eksplosive musik åbnede en helt ny musikalsk verden for mig.

 

Indierocken og punkrocken blev efterhånden også indlemmet i mit kritiske musikalske univers, hvor The Strokes, Interpol, Editors, The National og Bloc Party har betydet meget. Senere hen blev der også plads til lidt mere stilfærdig musik som Thomas Dybdahl, Bon iver og Cody.
Elektrorocken vinder også større og større indpas i min pladesamling, og specielt de danske bands Spleen United, Veto og When Saints Go Machine er godt repræsenteret.

 

Fem favoritalbums:
Pearl Jam: Ten
Interpol: Antics
Kashmir: Zitilites
Jeff Buckley: Grace
Spleen United: Neandertahl

Skriv et svar

boeger